Uutiset

Kuolleet lehdet pääsi jatkoon Oscar-kisassa

Suomalainen elokuva on ollut edellisen kerran Oscar-lyhytlistalla vuonna 2021.

Aki Kaurismäen ohjaama “Kuolleet lehdet” on edennyt Oscar-lyhytlistalle parhaan kansainvälisen elokuvan kategoriassa, kertoo Variety. Tämä on harvinainen saavutus suomalaiselle elokuvalle, viimeksi Oscar-lyhytlistalla oltiin vuonna 2021. Elokuvan pääosissa näyttelevät Alma Pöysti ja Jussi Vatanen. Lyhytlistalla on yhteensä 15 elokuvaa, joista valitaan lopulliset viisi ehdokasta. Oscar-ehdokkaat julkaistaan 23. tammikuuta. Lisäksi “Kuolleet lehdet” on ehdolla Golden Globe -gaalassa parhaan vieraskielisen elokuvan kategoriassa. Alma Pöysti on myös ehdolla Golden Globessa parhaan naisnäyttelijän palkintoon. Golden Globe -gaala pidetään 7. tammikuuta ja Oscarit jaetaan 10. maaliskuuta.

 

Popcorn with Esko

Popcorn with Esko on leffoihin ja ainoa Suomessa elokuva-alaan keskittyvä podcast. Suosituinta sisältöä on ollut Finnkinon kanssa yhteistyössä teetetty Leffakulissien takana - podisarja, jossa haastateltavina elokuva-alan asiantuntijoita, elokuvantekijöitä ja ammattilaisia. Podcast on leffafaneille ja normaalien leffa-arvosteluiden lisäksi keskustellaan leffa-alan uutisista ja kehittymisestä. Haastateltavina olleet Filmikamari Oy:n toimitusjohtaja Tero Koistinen, elokuvateatteriliiton pj Aku Jaakkola, ohjaajat Dome Karukoski, Tuukka Temonen, näyttelijä/juontaja Roope Salminen, Apfi ry:n kv asioiden päällikkö Anni Wessman sekä näyttelijä Martti Suosaloa ja ohjaaja Virpi Suutari.

Aiheeseen liittyvää

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button