Blogit

Guy Richie’s Covenant

Aika monta leffaa on tullut hankittua ihan vaan sen vuoksi, että niitä on kehuttu jossain youtubessa ja sitä kautta tuli tämänkin leffa minun tietooni ja kun puhuttiin leffasta, jossa on erityisen loistava Atmos-raita, niin pitihän se sitten saada. Leffan matka hyllyyn ja ruudulle ei kuitenkaan mennyt ihan niin kuin siellä kuuluisassa Strömssöössä. Tätä leffaa ei nimittäin ilmeisesti löydy lainkaan 4K:na eikä oikeastaan myöskään euroopasta, joten hieman vaikea yhtälö. 4K levyissähän ei ole aluekoodeja, mutta blurayssä on. Tilasin tämän leffan kuitenkin ebaystä ja oletin vaan että saan sen jollain toimimaan, esimerkiksi Kodi:n kanssa. No, leffaa ei kuitenkaan näkynyt, eikä Ebayn myyjäkään enää vastannut viesteihin, joten leffa oli jäänyt jonnekin matkalle, tai sitten kyseessä oli kusetus, eikä leffan ollut koskaan tarkoituskaan saapua. Onneksi tämä puoli kuitenkin Ebayssä toimii erittäin hyvin ja rahat palautettiin aika nopeasti.

Jonkin ajan päästä leffa sitten löytyi uudelleen, tällä kertaa wowhd:n sivuilta. Hintakin aika maltillinen (iso syy miksi hankinta kestänyt) joten laitoin sen sitten uudelleen jokin aikaa sitten tilaukseen. Tällä kertaa se sitten tuossa reilu viikko sitten vihdoin myös saapui ihan perille asti ja tänään sen sitten kerkesi laittaa ruudulle. Kun vielä otetaan tässä huomioon, että sotaleffat itselle toimivat yleensä aika hyvin, etenkin tälläiset ns. hieman rauhallisemmat leffat, jossa suoritetaan jotakin tehtävää eikä vaan jatkuvaa ampumista, niin odotukset tämän leffan suhteen olivat nyt kyllä aivan kohtuuttoman korkealla.

Eikä muuten ollut tippaakaan tämä leffa pettymys suuriinkaan odotuksiin nähden. Se mikä toisaalta hieman yllätti, että äänien sijasta itse leffa oli vielä paljon parempi kuin ajattelinkaan. Äänien osalta aletaan nyt ehkä olemaan sillä tasolla, että kuin kaikki alkaa kuulostaa siltä kuin niiden pitäisi, alkaa ns. perustason leffatkin kuulostamaan yleisesti niin hyviltä, että pitää oikeasti tapahtua isoja juttuja että hämmästyy. Tällä siis tarkoitan sitä, että ennen joku siisti pannaus kaiuttimista toiseen saattoi tuntua magealta, mutta nyt ihan yleisesti esim katossa kuuluu sellaisia pannauksia ihan jatkuvasti, etten ole ennen kuullut missään, enkä todellakaan edes missään leffassa. Mutta yksi erittäin iso juttu jonka Trinnovin kanssa on huomannut on se, että jossain vaiheessa kun kaipasin lisää korkeutta huoneeseen ja ennen kaikkea puhuin siitä, että isoin ero leffateatteriin on sellainen äänen avaruus korkeudesta johtuen, nyt sitä tunnetta ei enää ole. Trinnov tekee huoneesta äänellisesti paljon isomman ja kattokin tuntuu paljon korkeammalta.

Tässäkin leffassa perusjutut kuten laukaukset olivat erittäin hyvin kohdillaan, mutta sitten esim. katossa tosiaan ääni liikkui usein aika uskomattoman hienosti ja luonnollisen tuntuisesti. Muuten tämä leffa ei äänien osalta ollut sellainen perinteinen demo-leffa, jota hieman ehkä odotin, vaan enemmän taas niitä leffoja, joissa kaikki äänet vaan olivat hyvin kohdillaan, hyvin tarkoituksenmukaisia ja kaikki vaan kuulosti erityisen hyvältä. Erityisen hyvästä puheenollen, se mikä tässä leffassa erityisesti iski oli loistava score, etenkin leffan lopussa tunnelma oli aika cinematic.

Mutta, jos tässä joku oikeasti yllätti niin se oli se, että tämähän itseasiassa oli myös leffana aivan loistava ja tykkäsin todella paljon. Juoni oli mitä oli, eli vaikka se ei ollutkaan suoraan tositapahtumiin perustuva, niin kuitenkin hyvin sen tyyppinen ja kollektiivisista kokemuksista sodassa koottu. Eli juoni oli erittäin hyvä, mutta ei ehkä kovinkaan yllättävä, erilainen kuitenkin verrattuna moneen vastaavaan. Se varmasti paransi osaltaan leffaa, mutta olihan tämä muutenkin hyvin monitasoinen, tunteikas, ja ennen kaikkea laadukkaasti tehty pätkä. Näyttelijät olivat kaikki mielestäni todella hyviä ja pääroolissa Jake Gyllenhaal oma loistava itsensä. En oikein keksi tästä leffasta mitään negatiivista, kun vielä leffan kestokin oli se mukavat pari tuntia. Jos tämän jostain saatte käsiinne niin suosittelen ehdottomasti katsomaan.

Lähde: Leffafriikki.com

 

Leffafriikki

Leffateatteriharrastukseen keskittyvät blogi, ei vain perinteisiä leffa-arvosteluja, vaan enemmänkin rakenteluun, ääniin, kuvaan, ja muuhunkin liittyvää asiaa!

Aiheeseen liittyvää

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vilkaise myös
Close
Back to top button