Blogit

12 Mighty Orphans

Kun nyt kerran on taas vauhtiin päästy niin jatketaan samalla linjalla. Eli seuraava leffana oli taas hieman lisää tositarinaan perustuvaa leffaa ja tällä kertaa oltiin jälleen amerikkalaisen jalkapallon parissa. Näistä muuten riittää tositarinoita aika paljonkin, sattumoisin jenkeissä aika massiivinen laji, vaikka ei sitä sitten ehkä niinkään missään muualla ole. Katsojia toki riittää ympäri maailmaa, ja Super Bowl onkin edelleen maailman seuratuin yksittäinen urheilutapahtuma.

Tarina kertoi Orpojen High School jalkapallojoukkueesta, joka palkkaa uuden menestyneen valmentajan kouluun 1930 luvulla. Tarkoitusperät eivät ehkä aivan kaikilla ollut aivan samat, tai ainakaan lähtökohtaisesti ei oltu ihan ajateltu sitä mitä sitten lopulta tapahtui. Valmentajaksi palkatulla Rusty Russellilla nimittäin oli ajatuksena lähinnä kohdella näitä orpoja lapsia reilusti ja opettaa heille jalkapallon kautta kunnioitusta, itsensä arvostamista ja sitä kautta nostaa heitä elämässä eteenpäin. Jalkapallotaidot olivat lähtötilanteessa täysin nollassa eikä heillä ollut edes palloa käytössä. Lopulta kuitenkin saatii kasaan kahdentoista pelaajan joukkue, jotka olivat valmiita voittamaan kaikki odotukset, osoittamaan kuinka paljon yhdessä tekemisellä, itseluottamuksella ja puhtaalla tahdolla voidaan saada aikaan. Ja paljon kyllä saatiinkin, mutta siitä lisää kun katsot leffan.

Leffa oli hyvin taattua amerikkalaista unelmaa. Tarina on jälleen aika uskomaton, mutta hyvin rohkaiseva ja saa hyvälle tuulelle. Tarina kertoo vuodesta, mutta todellisuudessa tuntuu kuin leffan tarina olisi paljon pidemmältä ajalta, niin paljon kaikkea ehtii tapahtua. Tarina etenee hyvin, eikä todellakaan jätä tilaa tylsistymiselle. Näyttelijät toimivat kaikki hyvin, ja tässäkin on kiva kun lopussa kuviin tuodaan vielä todellisia kasvoja ja kerrotaan mihin kukakin on lopulta päätynyt. Eipä olisi tälläisestäkään tarinasta taas kerran ollut mitään tietoa, vaikka tämä nyt ei ehkä mene kuin luokkaan kiva tietää. Etenkään kun tässä otetaan aika vahvasti kulmaa juuri siihen, miten kyseiset tapahtumat muuttivat amerikkalaista jalkapalloa, mielestäni tässä oli kulmaa paljon muuhunkin.

Hyvä leffa kuitenkin tämäkin ja Netflixistähän tämäkin sitten löytyy. Ääniä tässä ei pahemmin tarvittu, eikä tosiaan ollut hirveästi tarjollakaan, Trinnovin mikkiä kun edelleen odotellaan. Sen verran kuitenkin asiat taas meni eteenpäin, että kun viime päivityksessä kerroin ostaneeni tuon Dacmagic plus DAC:in, niin nyt sitten sain myös sen toisen netissä myynnissä olleen sovittua erittäin hyvää hintaan, joten nyt niitä on sitten kaksi samanlaista, kaikki liitännät balansoituna aina subbareille asti, auttaako se sitten jotain vai ei, niin ainakaan ei haittaa. Joka tapauksessa myös Trinnovin Plus 4 ominaisuus on nyt hallussa, eli enää tarvitaan vain pari postista maanantaina saapuvaa kaapelin pätkää ja mikki, sen jälkeen sitten nautitaan. Niin, ja koko tämä Dac:ien vaihtoprosessi on nyt myös rahoitettu, eli MiniDSP ja Umic-1 mikki on myyty ja lähtee puolestaan seuraavalle omistajalle. Hinta aika lailla yks yhteen kahden Dacmagic plussan kanssa, joten sanoisin, että aika hyvät kaupat, kun kaiken lisäksi Topping D30 on vielä myymättä. Mutta tälläistä tämä koko harrastus parhaimmillaan on, rakennetaan rauhassa pala kerrallaan kohti parempaa kokonaisuutta.

Huomenna sitten kohti pääkaupunkia ja Hifi-Messuja. Ja tuleehan sitä sitten samalla taas vaihteeksi tsekattua myös Habitare. Innolla odottelen, ja samalla sitten myös ajatuksia leffasta Kuolleet Lehdet, joka tuli tänään myös nähtyä.

Lähde: Leffafriikki.com

 

Leffafriikki

Leffateatteriharrastukseen keskittyvät blogi, ei vain perinteisiä leffa-arvosteluja, vaan enemmänkin rakenteluun, ääniin, kuvaan, ja muuhunkin liittyvää asiaa!

Aiheeseen liittyvää

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vilkaise myös
Close
Back to top button