Blogit

True Spirit Netflix

True Spirit sai kunnian olla ensimmäinen kokopitkä leffa uudella Trinnovin aikakaudella. Leffa ei kuitenkaan nyt ihan täyttä kunniaa tästä saavutuksesta saa, nimittäin leffoja katsellaan edelleen ilman kalibrointia, joten ihan nyt en voi vielä sanoa nauttivani Trinnovista parhaimmillaan. Siitäkin huolimatta Trinnov antaa nyt jo kyllä paljon vinkkejä siitä mitä tuleman pitää. Ai niin, ja mulla siis on Optimizer kyllä nytkin päällä, kuulostaa jollain vanhoilla asetuksilla paremmalta kuin ilman!:) Ja vaikka nyt hyvin tiedosta, että kaikki ei vielä ole todellakaan kohdillaan, niin siitäkin huolimatta leffaa oli todella kiva katsella ja oikeastaan mikään ei häirinnyt. Kun ajattelin että miten tätä kokemusta nyt kuvaisi, niin sanoisin, että kuulostaa aika lailla yhtä hyvältä kuin Arcamin kanssa, mutta sitten kun ottaa huomioon, että Trinnovista kuitenkin tekee ylivoimaisen juuri optimiser, niin mitähän kaikkea sitä saa vielä kokea kun kalibroinnit saadaan tehtyä. Niin, ja siis subbaritkin on kalibroimatta ja taisi niitäkin vain pari edes toimia..:)

Mutta sitten itse elokuvaan. Jälleen kerran todella loistava tositarina, näitä alkaa nyt olla putkessa useampiakin, ja yllätys yllätys hyviä sellaisia. Leffa perustuu Jessica Watsonin tarinaan matkasta maapallon ympäri ollen nuorin koskaan yksin maapallon kiertänyt purjehtija. Tarina on aika uskomaton, ja siinä etenkin lopussa on oikeasti kohta, joka näytti sekä leffassa uskomattomalta, mutta jotenkin myös on pakko hieman epäillä, että onko näin ihan oikeasti tapahtunut. (varo juonipaljastaus kappaleen loppuun asti) Kaikkea voi tapahtua ja kaikesta voi selvitä, mutta onko maailmassa oikeasti ikinä kehitetty sellaista venettä, joka käytännössä jää täysin valtavan aallon alle, uppoaa syvyyksiin ja nousee sieltä itse ylös ilman kuin mitään ei olisi tapahtunut. Puhumattakaan sitten siitä, että tuon veneen sisällä on elävä ihminen ja selviää siitä käytännössä täysin naarmuitta. Mutta kuten usein sanottu, tosi on usein tarua ihmeellisempää.

Leffassa olisi äänien puolesta todella valtavasti potentiaalia, siitäkin huolimatta mitkä olosuhteet olivat. On myrskyä, aallokkoa, sadetta, ukkosta ja niin edelleen. Leffa oli kaikin puolin todella mukavaa katseltavaa, tarinaa vietiin eteenpäin todella hyvin, ja vaikka tässäkin taas kuvataan lähinnä yhden hengen uskomatonta matkaa, oli leffa todella mielenkiintoinen alusta loppuun. Sai jännittää ja purra kynsiä ihan huolella. Silti, näyttelijät olivat todella erinomaisia ja muutenkin leffa jätti todella hyvälle mielelle. Tää leffa kannattaa ihan oikeasti katsoaja löytyy siis Netflixistä.

Pari sanaa loppuun vielä Trinnovista. Ihan kaikki ei kuitenkaan ollut vielä valmiina, eli olin käsittänyt asioita hieman väärin. Eli Trinnovissa on ominaisuus nimellä Plus 4, jolla saa siis kaikkiin versioihin neljä kanavaa lisää, näin ollen esim. oma pystyy ohjaamaan 16 kanavan sijasta 20 kanavaa. Omalta osalta tämä siis tarkoittaa, että huoneeseen tulee Trinnovin ohjaamana 9.4.6 järjestelmä kun kaikki kanavat ovat toiminnassa. Plus 4 vaatii kaksi ulkoista DAC:ia, jotta ne kanavat saa toimimaan.Tarkoituksena oli käyttää tähän ensinnäkin vanhaa MiniDSP 2x4HD rasiaa ja toisena jonkin aikaa sitten hankkimaani Topping D30 Dac:ia. Pitkään olen etsinyt toista Toppingia, tuloksetta ja muutenkin tähän kuitenkin tuli matkaan pari mutkaa, kun en aivan tiennyt sitten mistä nuo kanavat otetaan. Altitude 16 homma menee hieman eri tavalla kuin Altitude 32 versiossa, ja luulin siis, että saisin myös tässä ne käyttöön kahdesta ditaalisesta lähdöstä, mutta todellisuudessa sainkin vain yhdestä äänen kerrallaan. Eli, tarvittiin vielä uusi johto, jolla saisin äänen ulos myös AES DB25 liittimestä. Tuossa kävi hieman tuuria, kun etsin oikeaa johtoa, hinnat olivat joka paikassa lähtien satasesta. Mutta kun hieman googlettelin lisää, hirveällä tuurilla löysin sattumalta tuon täysin saman kaapelin hifi.fi liikkeestä Joensuusta ja hintana poistokorissa uskomattomat 10 euroa! Voin sanoa, että tilaus lähti tämän jälkeen aika nopeasti. Paketti ehti tänään jo tullakin, ja jos olen usein miettinyt mihin nämä hinnat johdoissa perustuu, niin tällä kertaa ainakin tuli hinnalle vastinetta, on meinaan painava ja laadukkaan oloinen kasa johtoja ja liittimiä.

Tämä sitten taas johti hieman toisenlaiseen ongelmaan, eli nyt sitten pienellä jatkojohdolla johdosta saa helposti Coaxial johdon, jolla äänen saa DAC:iin, mutta se, että johdon saisi myös MiniDSP:n Toslinkkiin, vaatisi taas uuden liittimen ja nyt liittimiä alkaisi olemaan jonossa jo vähän liikaa. Hintaakin tuolle liittimelle tulisi sen verran, että päätin sitten ostaa kokonaan toisen DAC:in ja jättää MiniDSP:n kokonaan pois. Koitin vielä kysellä toista Toppingia, mutta kun sitä ei löytynyt, päädyin sitten ostamaan torista hyvin edullisesti Dacmagic Plus laitteen. Kumpi on parempi, varmaan yhtä monta vastausta kuin vastaajaa, mutta molempien pitäisi kyllä tehtävästään suoriutua moitteetta. Ja yksi etu mikä tässä laitteessa on, siitä saa balansoidulla johdolla tarvittaessa äänet taas Behringerille, hyvä kai sekin olisi. Ja miksi ei sitten hankkisi vielä jostain toista, jotta olisi sitten kohta kaksi samanlaista. On tämä vaan ikuinen hamsterin pyörä. Mutta ehkä sitten kohta laitetaan vastaavasti taas Topping ja MiniDSP kiertoon, niin ei tästäkään välttämättä ihan hirveää laskua taloudellisesti tule.

Lähde: Leffafriikki.com

 

Leffafriikki

Leffateatteriharrastukseen keskittyvät blogi, ei vain perinteisiä leffa-arvosteluja, vaan enemmänkin rakenteluun, ääniin, kuvaan, ja muuhunkin liittyvää asiaa!

Aiheeseen liittyvää

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button