Uutiset

Taru Sormusten Herrasta: Mahtisormukset ensi-ilta tänään

Prime Videon uusin sisältö on maailman kallein suoratoistosarja

J. R. R. Tolkienin luomaan maailmaan sijoittuva Taru sormusten herrasta: Mahtisormukset alkaa tänään suoratoistossa kahdella 50 minuutin ensi-iltajaksolla. Tapahtumat keskittyvät Keski-Maan historiassa toiseen aikakauteen ja valtasormusten luomisaikaan, tuhansia vuosia ennen Peter Jacksonin Taru sormusten herrasta -trilogiaan pohjautuvien elokuvien tapahtumia.

Amazon Prime Video: Niin jo tutuiksi tulleet kuin uudetkin hahmot joutuvat kohtaamaan pahuuden uuden nousun Keski-Maassa. Sumuvuorten pimeimmistä syövereistä Lindonin majesteettisiin metsiin. Númerorin saarivaltakunnasta kartan kaukaisimpiin ääriin sijoittuvissa tapahtumissa luodaan perintö, joka elää kauan heidän jälkeensä.

 

Amazon Prime video -suoratoistopalvelussa Taru sormusten herrasta: Mahtisormukset on tuotannoltaan mahtipohtinen ja yksi tämän hetken kalleimpia ja odotetuimpia sarjoja – jo nyt sarjan on arvioitu budjetiltaan lähestyvän miljardin dollarin kustannusta viidellä tuotantokaudellaan. Itsessään tämä on poikkeuksellista, sillä samanaikaisesti kilpailevaa sarjaa HBOn Game of Thrones-maailmaan pohjautuvaa House of the Dragon-suoratoistosarjaa on tällä hetkellä tiedossa kaksi kautta.

Lue lisää: HBO julkaisi ilmaisjakson House of Dragon-sarjasta Youtubessa 

 

Valtavan suositun Game of Thrones -sarjan maailmaan sijoittuva House of the Dragon sai ensi-iltansa HBO-palvelussa viikko sitten. The Guardianissa Mahtisormukset kerää arviossa viisi tähteä ja joukon ylisanoja. ”Katso sarjaa suurimmalta mahdolliselta ruudulta”, Rebecca Nicholson kehottaa arviossaan. Hänen mielestään sarja on visuaalisesti niin vaikuttava, että se menee hukkaan kännykän ruudulta tihrusteltuna. Lisäksi Mahtisormukset pieksee kilpailijansa mennen tullen, kriitikko julistaa.

”Se on niin elokuvallinen ja komea, että se saa House of the Dragonin näyttämään siltä kuin se olisi kasattu kokoon Minecraftissa.” Rebecca Nicholson- The Guardian

 

Jo ennen ensimmäisen kauden alkua sarja on teasereiden ja trailereiden pohjalta jakanut valtavasti mielipiteitä suurimpien Tolkien fanien ja asiantuntijoiden keskuudessa. Mielipiteitä ja arvioita on jaettu suuresti myös kahden ensimmäisen jakson perusteella. Kaikki eivät siis ole samaa mieltä ylistävien kriitikoiden kanssa. SVT:n arviossa Mahtisormukset todetaan ”Game of Thronesin verettömäksi kopioksi”, joka sijoittuu ”hämmästyttävän siloteltuun ja tietokonepelin kaltaiseen maailmaan, kaukana Peter Jacksonin 20 vuotta sitten ohjaaman elokuvatrilogian maanläheisyydestä”.

”upean immersiivinen ja mahtavan kunnianhimoinen spektaakkeli pakattuna täyteen upeaa kuvaa ja koukuttavia juonenkäänteitä. Mikä tärkeintä, se tavoittaa saman ihmetyksen jota tunsimme katsoessamme Taru sormusten herrasta -elokuvia – ja jonka harvoin pääsee kokemaan pieneltä ruudulta.”- TV Linen mukaan

 

Myös Entertainment Weekly pitää sarjaa ”lähinnä katastrofina”, joka ”ei tee mitään oikein”, eikä BBC:n Stephen Kellykään ole Mahtisormuksista vaikuttunut. Elokuvatrilogian tapaan Uudessa-Seelannissa kuvattu sarja on Kellyn mukaan kyllä visuaalisesti upea: ”puhtaasti esteettisesti katsottuna, tämän lähemmäksi elokuvaa yksikään sarja ei ole päässyt – huolimatta siitä, että kerronnallisesti sarja on ainakin toistaiseksi edelliseen verrattuna varsin pitkäpiimäinen.”

”Se ei ole ainoastaan yksi hienoimpia koskaan näkemiäni tv-sarjoja, vaan se jopa kulkee rinta rinnan useimpien valkokankaan jättituotantojen kanssa.” – IGN:n Alex Stedman

 

Varietyn Caroline Framke pitää sarjaa lupaavana: ”Sarjan edetessä, yhdistäessä eri tarinalinjoja ja jättäessä taakseen sanantarkan käännöksen, tulee olemaan kiinnostavaa nähdä miten sujuvasti Mahtisormukset pysyy juurtuneena alkuperäiseen materiaaliinsa samalla kun se, väistämättä, muokkaa siitä jotakin aivan uutta.”

Taru sormusten herrasta: Valtasormukset sai ensimmäisen trailerinsa

”Haltiat ehdottomasti tylsimpiä Tolkienin hahmogalleriassa: itsekeskeisiä, verettömiä puolijumalia vailla huumoria”. – Kriitikko Kim Veerabuthroo Nordberg

 

On mahdoton sanoa kahden ensimmäisen jakson perusteella, kuinka pitkälle tuotannon kalleus kannattelevat suuren yleisön kiinnostusta. Lopputuloksena voi kuitenkin sanoa, että sarja on eittämättä suoratoistopalveluhistorian tähän asti elokuvamaisin ja uskaliain tuotanto. Huolimatta siitä, mitä monet Tolkien fanit ja ei-fanit sarjasta näin alkuvaiheessa pitävät, jää nähtäväksi onko Amazonin jättipanostus kannattava ja kerääkö uusi fantasiasarja odotetusti uusia Prime Video tilaajia.

Mahtisormuksia esitetään yksinoikeudella Amazonin Prime video -palvelussa. Lue lisää ja katso trailerit. 

Taru Sormusten Herrasta: Mahtisormukset uusi traileri on täällä!

Popcorn with Esko

Popcorn with Esko on leffoihin ja ainoa Suomessa elokuva-alaan keskittyvä podcast. Suosituinta sisältöä on ollut Finnkinon kanssa yhteistyössä teetetty Leffakulissien takana - podisarja, jossa haastateltavina elokuva-alan asiantuntijoita, elokuvantekijöitä ja ammattilaisia. Podcast on leffafaneille ja normaalien leffa-arvosteluiden lisäksi keskustellaan leffa-alan uutisista ja kehittymisestä. Haastateltavina olleet Filmikamari Oy:n toimitusjohtaja Tero Koistinen, elokuvateatteriliiton pj Aku Jaakkola, ohjaajat Dome Karukoski, Tuukka Temonen, näyttelijä/juontaja Roope Salminen, Apfi ry:n kv asioiden päällikkö Anni Wessman sekä näyttelijä Martti Suosaloa ja ohjaaja Virpi Suutari.

Aiheeseen liittyvää

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button