Uutiset

Hyvää Sith-päivää!

Tosifanien keskuudessa tunnettua kostonpäivää vietetään tänään

Neljäs päivä toukokuuta vietetään perinteisesti kansainvälistä Star Wars-päivää, mutta moni ei tiedä, että viides ja ehkä joskus kuudeskin päivä vietetään Sith-päivää Star Wars pahiksien koston hengessä. May the Fourth Be with You keksittiin vuonna 1979 onnittelemaan Britannian uutta pääministeriä Margaret Thatcheria ja siitä se lähti sitten leviämään perinteeksi. Sitten tulivat Sithit!

 

 

Vuonna 2005 elokuvateattereihin saapui ensi-iltaan Tähtien sota: Episodi III – Sithin kosto, jonka jälkeen kesti jonkin aikaa, melkein kymmenisen vuotta, kunnes Revenge of the Fifth tuli perinne populaarikulttuurissa. Sen sijaan, että juhlitaan ensimmäistä klassista osaa neljäntenä, niin viidentenä juhlitaan kaikkia Star Wars elokuvien pahiksia sekä tietenkin elokuvaa Sithin kosto.

Elokuvasta lisää Wikipediasta. 

Sith-päivästä lisää Screenrantista. 

Popcorn with Esko

Popcorn with Esko on leffoihin ja ainoa Suomessa elokuva-alaan keskittyvä podcast. Suosituinta sisältöä on ollut Finnkinon kanssa yhteistyössä teetetty Leffakulissien takana - podisarja, jossa haastateltavina elokuva-alan asiantuntijoita, elokuvantekijöitä ja ammattilaisia. Podcast on leffafaneille ja normaalien leffa-arvosteluiden lisäksi keskustellaan leffa-alan uutisista ja kehittymisestä. Haastateltavina olleet Filmikamari Oy:n toimitusjohtaja Tero Koistinen, elokuvateatteriliiton pj Aku Jaakkola, ohjaajat Dome Karukoski, Tuukka Temonen, näyttelijä/juontaja Roope Salminen, Apfi ry:n kv asioiden päällikkö Anni Wessman sekä näyttelijä Martti Suosaloa ja ohjaaja Virpi Suutari.

Aiheeseen liittyvää

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button