Uutiset

HBO Max ja Discovery fuusioituvat

Kahdesta yhdeksi suoratoistopalveluksi

Suoratoistopalveluiden sota kiihtyy, kun AT&T operaattorin WarnerMedia ja Discovery mediayhtiöiden fuusio ollaan saamassa päätökseen. Suoratoistopalvelut Discovery+ ja HBO Max yhdistetään näin ollen yhdeksi palvelualustaksi.

43 miljardin dollarin fuusion odotetaan toteutuvan huhtikuun aikana. Discoveryn talousjohtaja Gunnar Wiedenfelsin mukaan kahden eri suoratoistopalveluiden sulauttaminen yhdeksi palveluksi tapahtunee seuraavien kuukausien aikana, jolloin tullaan tarjoamaan asiakkaille molempien alustojen yhdistelmäpaketteja erikoishintaan. Discovery+ maksaa Suomessa 6,99 euroa kuukaudessa ja HBO Max maksaa 8,99 euroa kuukaudessa – vielä ei tiedetä vaikuttaako tuleva fuusio uuden yhdistyneen suoratoistopalvelun hintatasoon merkittävästi. Wiedenfelsin mukaan Discovery+:n enemmän naiskohderyhmän sisältö ja HBO Maxin enemmän miesten kohderyhmän sisältö tulee palvelemaan monipuolisesti laajenevaa kohderyhmää ja ikäluokkia – hän myös uskoo tämän tuovan lineaariseen sisältöön tottuneelle Discovery yritykselle tervettä liikevaihtoa moneksi vuodeksi eteenpäin.

Discovery+:lla on 22 miljoonaa tilaajaa ja HBO Maxilla 73,8 miljoonaa tilaajaa ja yhteinen tilaajamäärä lähenee jo 100 miljoonaa. Matkaa on kuitenkin vielä suurimpiin kävijämääriin tottuneella Netflixillä, jolla on tilaajia noin 221 miljoonaa.

Lisätietoa: Variety

Popcorn with Esko

Popcorn with Esko on leffoihin ja ainoa Suomessa elokuva-alaan keskittyvä podcast. Suosituinta sisältöä on ollut Finnkinon kanssa yhteistyössä teetetty Leffakulissien takana - podisarja, jossa haastateltavina elokuva-alan asiantuntijoita, elokuvantekijöitä ja ammattilaisia. Podcast on leffafaneille ja normaalien leffa-arvosteluiden lisäksi keskustellaan leffa-alan uutisista ja kehittymisestä. Haastateltavina olleet Filmikamari Oy:n toimitusjohtaja Tero Koistinen, elokuvateatteriliiton pj Aku Jaakkola, ohjaajat Dome Karukoski, Tuukka Temonen, näyttelijä/juontaja Roope Salminen, Apfi ry:n kv asioiden päällikkö Anni Wessman sekä näyttelijä Martti Suosaloa ja ohjaaja Virpi Suutari.

Aiheeseen liittyvää

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button