Blogit

Medicine Man

(USA 1992)

Ohjaus: John McTiernan
Pääosissa: Sean Connery, Lorraine Bracco, José Wilker

Katsoin liki 30 vuoden jälkeen uudelleen John McTiernanin (mm. Die Hard, Predator) ohjaaman Medicine Man -elokuvan. Elokuva kertoo kahdesta biokemististä, jotka etsivät lääkettä syöpään Brazilian sademetsässä. Vanhempaa tutkijaa esittää Sean Connery ja tämän avuksi lähetettyä nuorempaa tutkijaa Lorraine Bracco (Mafiaveljet, The Sopranos). Tarinan on kirjoittanut Tom Schulman, jonka tunnetuin käsikirjoitus lienee elokuvaan Kuolleiden runoilijoiden seura (1989).

Medicine Man (1992)

Elokuvan uudelleenkatselun jälkeen löysin arkistoistani myös amerikkalaisen Premiere-lehden vuodelta 1992, jossa on reportaasi Medicine Man -elokuvan kuvauksista sekä Conneryn haastattelu. Elokuva kuvattiin kokonaisuudessaan sademetsässä Meksikossa ja tunnelma kuvauksissa oli lehden artikkelin mukaan ajoittain kiristynyt. Reportaasissa kerrotaan Conneryn ajoittaisesta tympääntymisestä, Braccon diivailusta ja McTiernanin puhumattomuudesta. Aikanaan tästä kohistiin jonkin verran, mutten tiedä, onko mitään leffaa kuvattu viidakossa siten, ettei tunnelma työryhmässä olisi kiristynyt. Yhtenä esimerkkinä mieleen tulee Werner Herzogin Fitzcarraldo (1982).

Medicine Man -elokuvassa lopputulos on kuitenkin hyvä. Toimintaa leffassa on niukanlaisesti, mutta juoni etenee sujuvasti ja ilman turhaa paatosta. Vaikka toimintaa ei ole paljon, tekivät elokuvan päätähdet suuren osan omista stunteistaan. Käytännössä stuntit tarkoittivat köyden varassa roikkumista korkeissa puissa. Elokuva sisältääkin upeita kuvia päänäyttelijöistä katsomassa yli sademetsän viherkaton. Medicine Man on huikaisevan näköinen ja seesteinen draamaelokuva, jossa voi nauttia Sean Conneryn näyttelijätyöstä.

Lisätietoa elokuvasta:
IMDb / Elonet


Premiere-lehti helmikuulta 1992. Kansijuttuna Sean Conneryn haastattelu ja reportaasi Medicine Man -elokuvan kuvauksista.

The post Medicine Man first appeared on Eilen elokuvissa.

Eilen elokuvissa

Eilen elokuvissa on vuodesta 2005 saakka toiminut blogi, jossa kirjoitan viimeksi näkemistäni elokuvista. Olen rehellinen elokuvanharrastaja, jolle kirjoittaminen avaa uuden oven seitsemänteen taiteeseen. - Henrik

Aiheeseen liittyvää

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vilkaise myös
Close
Back to top button