Blogit

Pako Sobiborista

Kun Netflix tuli laitettua kiinni, oli tiedossa, että tuo raha voidaan investoida vastaavasti esimerkiksi Itunesin erittäin hyvällä laadulla striimattuihin leffoihin. Pitkään aikaan ei ole tullutkaan Ituneista mitään ostettua, käänteisesti juuri siitä syystä kun niin monta striimauspalvelua on ollut aktiivisena. Näin ollen myöskin elokuvien aarreaittaa, eli Itunesin 99 sentin leffoja ei ole juurikaan tullut edes selailtua aikoihin. Pettymystä ei kuitenkaan tullut tälläkään kertaa, vaan listalta löyty jälleen uusi uskomaton tarina natsisaksasta.

Kun puhutaan keskitysleireistä, niin harvoin näistä mitään positiivista ja iloista juttua löytyy, mutta tämä leffa jotenkin tuntui vielä astetta julmemmalta ja kylmemmeltä kuin moni muu vastaava leffa. Leffassa jo heti alussa kun kuvataan kaasukammioita, tehdään selväksi, että tämä ei ole mikään sensuroitu versio tarinasta. Kun leffa etenee pidemmälle, vankien tuskaa ja täysin epäinhimillistä kohtelua kuvataan todella kaunistelematta. Täysin oma lukunsa on sitten todella pitkä ja raastava kohtaus ss-upseerien juhlista, joissa ihmisarvosta ei kirjaimellisesti ole enää yhtään mitään jäljellä. Tässä on taas yksi hyvä esimerkki leffaksi kaikille niille, jotka rokotuspassia näihin historiallisiin tapahtumiin on verrannut. Sillä, että ihminen ei halua ottaa rokotusta ja se että ei sen vuoksi pääse baarin ei ole millään tavalla verrattavissa mihinkään näistä tapahtumista mitä keskitysleirit ovat tarjonneet. Onneksi näitä leffoja ja tarinoita kuitenkin edelleen tulee jatkuvasti julki, koska nämä jos mitkä pitävät nuo kauheat asiat ihmisten mielissä, jotta toivottavasti mitään vastaavaa ei ihmiskunnan historiaan enää ikinä kirjoiteta.

Kuten niin monta kertaa aiemminkin, niin tämänkin leffan kohdalla voi taas surutta kehua sekä leffan äänen- että kuvanlaatua. Itunes on mielestäni edelleen laadullisesti selkeä ykkönen, ja tämä siis ei perustu mihinkään faktoihin, vaan ihan vaan omaan fiilikseen. Siinä missä esimerkiksi netfilix tarjoaa elokuvia laadultaan laidasta laitaan, niin Itunesin jokainen leffa jonka olen katsonut on ollut laadultaan erinomainen. Pärjääkö se sitten UHD-levyille niin ei varmasti, mutta striimauksen suhteen Itunes on minulle ehdoton ykkönen.

Lähde: Leffafriikki.com

 

Leffafriikki

Leffateatteriharrastukseen keskittyvät blogi, ei vain perinteisiä leffa-arvosteluja, vaan enemmänkin rakenteluun, ääniin, kuvaan, ja muuhunkin liittyvää asiaa!

Aiheeseen liittyvää

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button