Blogit

Gunpowder Milkshake (2021)

Tällä kertaa Leffahullu blogin arvostelussa Netflix leffa Gunpowder Milkshake josta en tiennyt mitään kun aloin katsomaan, paitsi että on jonkinlainen toiminta leffa. Yleensä tulee katsottua trailereita, jotka paljastaa kuitenkin usein aivan liikaa, joten oli mukavan virkistävää katsoa leffa josta ei tiedä ennakkoon mitään. 


En edes muistanut ketä siinä näyttelee, mutta se selvisi melko nopeasti leffan alussa. Eli elokuvan pääosissa nähdään Karen Gillan, joka parhaiten tunnetaan Guardians of The Galaxy ja Avengers leffojen Nebulana, sekä Doctor Whon Amy Pondina. Jossa hän näytteli Matt Smithin tohtorin kanssa muutaman kauden, ja mainitaan äkkiä että Smith on oma lempi tohtorini. No se siitä. Gillanin lisäksi toista pääosaa esittää Lena Headey, joka tietenkin parhaiten tunnetaan Game of Thronesin Cersei Lannisterina, mutta olipa hän myös Sarah Connor Terminator TV sarjassa. 

Gunpowder Milkshake on siis Netflix leffa ja vieläpä ihan hyvä sellainen. Yleensä Netflix leffoja haukutaan, että on aivan huonoja, mutta kyllä he hyviäkin leffoja osaavat tehdä.  Tässä elokuvassa nuori ammattitappaja Sam (Karen Gillan), joutuu osittain tahtomattaan suojelemaan nuorta tyttöä, jota jahtaa pahamaineinen Firma (kyllä myös nimeltään pelkkä Firma). Ja tietenkin Sam on töissä juuri tässä Firmassa. Samilla on myös äiti ongelmia, sillä hänen oma äitinsä Scarlet (Lena Headey) jätti tyttärensä 15 vuotta sitten, koska hänkin oli palkkatappaja, joka suojellakseen tytärtä joutui lähtemään. Joten Sam ei ole nähnyt äitiään 15 vuoteen, eikä edes tiedä onko tämä elossa. 


Mukana elokuvassa on myös Paul Giamattin näyttelemä Nathan, joka toimii tämän Firman johtajana ja samalla Samille eräänlaisena setänä ja suojelijana. Mukana menossa on myös Samin ”tädit” jotka tietenkin ovat myös ammattitappajia. Näitä tätejä näyttelee Carla Gugino, Michelle Yeoh ja Angela Basset. Eli tuttuja näyttelijöitä kyllä piisaa. 

Ja jos tämä Firman jahtaamaksi joutuminen ei vielä riitä, saa Sam peräänsä rikollisjärjestön, sillä Sam onnistui tappamaan tämän järjestön pomon pojan ja siksi Samille vannotan kostoa. 


Eli kyseessä on  melko tyypillinen toimintaleffa, jossa on hieman trilleri vivahteita ja vahvat nais päähahmot. Gillan ja Headey tekevät hyvät roolisuoritukset ja sivuosissa olevat naiset ja Giamatti ovat myös hyviä rooleissaan. Leffassa riittää toimintaa ja takaa-ajoja ja kunnon turpaan vetoa. Toiminta kohtaukset on näyttäviä ja tyylikkäitä, mutta samalla ihan sitä perus kauraa. Eli ei se ei ehkä ole mitenkään loistava tai keksi mitään uutta, mitä ei oltaisi nähty vuosien saatossa monia kertoja, mutta tekee kaiken silti hyvin ja voin ehdottomasti suositella sitä, sillä se onnistui olemaan ennen kaikkea viihdyttävä. Elokuva vaikutti myös siltä että jatkoa on suunnitteilla, enkä pistä pahakseni jos on, mutta jatko voisi toimia paremmin sarja muodossa. 

Arvosanaksi antaisin 8/10 eli toimiva toiminta leffa, joka voi joskus katsoa myös uudelleen. Alkuperäinen artikkeli löytyy täältä

Leffahullu

Leffahullu kanavilta löydät mm. Elokuva ja sarja arvosteluja, haastatteluja, unboksauksia, kokoelman esittelyä, leffan ostelua, traileri reagointia ja muuta leffa ja sarja sisältöä. https://open.spotify.com/show/0FGo5fuuJyDdL60Y6pmy0l

Aiheeseen liittyvää

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button