Blogit

Don’t look up

Don’t look up leffaa kohtaan oli jopa jonkinlaisia odotuksia, sivusilmällä lukenut siitä juttuja ja jotenkin tullut sellainen olo, että kyse jostain todella merkittävästä teoksesta. No joo, olihan tässä jotain ehkä ajankohtaista, mutta mikä tämä leffa sitten lopulta oli, komediasta puhuttiin, draamaa siihen varmasti liittyi, mutta komediaa tästä en hirveästi löytänyt, toisaalta draamastakin oltiin kaukana, ainakin siinä mielessä että puhuttaisiin ihan tosielämästä.

Miksi tämä sitten ei ehkä ihan hirveästi naurattanut, johtui ehkä siitä, että tämä leffa muistutti hyvin paljon päivän politiikkaa, joka näyttää juuri tältä, eikä oikeasti enää kyllä naurata tippaakaan. Oma usko päivän politiikkaan on hyvin lähellä nollaa, ja aivan kuten tässäkin leffassa, koko politiikka on muuttunut yhteisten asioiden hoitamisesta yhä härskimmin oman edun tavoitteluun, jopa lasten ja nuorten hengen kustannuksella. Tässäkin leffassa ihmiselämän arvo oli aika pientä valuuttaa yhden vaalivoiton edessä.

Joku taas on pitänyt tätä leffaa hyvin ajankohtaisena ja realistisena tulevaisuuden kuvana. Ihan en ehkä näin pitkälle itse menisi, mutta olihan tässä toki paljon viittauksia tähän päivään. Mikä on totta, mikä on fake news, mihin kannattaa uskoa ja kuka saa äänensä kuuluviin. Miten ne joilla on eriävä mielipide hiljennetään, ja miten ihmisiä voidaan aivan surutta käyttää oman edun tavoitteluun. Puhumattakaan siitä kuinka tyhmiä ihmisiä ihan oikeasti on päättämässä aika isojakin asioita. Niin, ja kierre kasvaa, kun järkevät ihmiset eivät tähän leikkiin jaksa enää lähteä mukaan, tilanne vain paenee ja pahenee. Ei siis kovin ihmeelinen leffa, mutta tulipahan tämänkin nähtyä.

Tuli muuten tänään myös hieman leikittyä leffahuoneessa. Puheeksi yhdessä keskustelussa tuli Edge of tomorrow leffan alkukohtaus, jota en hirveästi ole testaillut, mutta nyt muistin että sekin löytyy hyllystä. Pitihän sitä sitten vähän testailla ja samalla ottaa REW:istä hieman live-käyrää. Kyseinen leffa on siis erityisen tunnettu siitä kuinka alas ja kuinka kovaa se menee, eikä nämä tulokset hassummalta näyttäneet. Jos subbari menee vaimentumattomana 10hz:iin suljettuina niin eihän tuo hassumpi tulos taida olla. Toistan itseäni, DIY subbarit olisi kivat, mutta ei kyllä pienintäkään tarvetta vaihtaa SVS:siä.

Lähde: Leffafriikki.com

 

Leffafriikki

Leffateatteriharrastukseen keskittyvät blogi, ei vain perinteisiä leffa-arvosteluja, vaan enemmänkin rakenteluun, ääniin, kuvaan, ja muuhunkin liittyvää asiaa!

Aiheeseen liittyvää

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vilkaise myös
Close
Back to top button