Blogit

Swan Song

On paljon leffoja, jotka eivät oikeastaan herätä mitään ajatuksia, niitä voi katsella ihan vaan viihteeksi, mutta välillä sitten eteen tulee myös niitä leffoja, jotka saavat paljonkin ajatuksia liikkeelle. Swan Song löytyy Apple TV+ palvelusta ja on yksi sellaisia leffoja, joka herätti hyvinkin paljon erilaisia ajatuksia.

Jos vaikka lähdetään ensimmäisenä liikkeelle ihan siitä, että mitä kaikkea tulevaisuus tuokaan meille tullessaan. Onko mahdollista, että muutaman vuoden päästä henkilöauto tarkoittaa autoa, joka ajaa itsekseen, sinun täytyy vain hypätä kyytiin kuten taksiin? Voiko tuota autoa vain ohjata sanallisesti vai mistä auto tietää mihin mennään? Onko tosiaan mahdollista, että meillä on jonain päivänä piilolinssi joka näkee ja tallentaa kaiken mitä me näämme ja ohjataanko meidän elämää tosiaan ihon sisään asennetuilla siruilla? Tämä kaikki tuntuu todella kaukaiselta ajatukselta aikana, jolloin olemme niin tarkkoja omista oikeuksistamme ja kehostamme, että monelle pelkästään rokotukset ovat niin suuri punainen vaate että koko maailma ollaan valmiita sen edessä kaatamaan, puhumattakaan läheistemme terveydestä. Leffa todellakin herätti paljon ajatuksia.

Toinen hyvin merkittävä ajatuksia herättävä asia tässä tietysti oli sitten se koko leffan juoni, voidaanko meidät oikeasti kloonata ja voidaanko meidät ihan oikeasti korvata toisella ihmisellä, ilman että sitä huomaa? Onko tosiaan niin, että ihminen ,jota rakastaa yli kaiken ja tuntee läpikotaisin ei muka huomaa jos siinä onkin joku toinen? Näitä vastaavia leffojahan on aikojen saatossa tehty paljonkin, mutta tämä leffa oli ensimmäinen, joka jollain tapaa myös vakuutti. Ei sikäli, että uskoisin, että tämä olisi nyt ihan hetkessä mahdollista, mutta jotenkin tämä kuitenkin tuntui jollain tapaa vähemmän fantasialta kuin moni muu leffa vastaavasta aiheesta.

Toki paljon ajatuksia herätti myös se, että mikä on elämän ja kuoleman hinta. Onko joskus parempi elää tietämättä toisen kuolemasta vai ”elää” ikuisesti yhdessä kuolematta. Muistoissa, toisessa todellisuudessa vai missä? Leffa oli kyllä erittäin hyvä, ja luonnollisesti laadukkaasti tehty kun kyseessä Apple tv plussan original elokuva. Se herätti todella paljon ajatuksia, mikä hyvällä leffalla usein tarkoituksena onkin. Suosittelen kyllä hyvinkin tätä leffaa kaikille, mutta ihan hirveä foliohattu päässä tätä ei kuitenkaan kannata kyllä katsoa.

Lähde: Leffafriikki.com

 

Leffafriikki

Leffateatteriharrastukseen keskittyvät blogi, ei vain perinteisiä leffa-arvosteluja, vaan enemmänkin rakenteluun, ääniin, kuvaan, ja muuhunkin liittyvää asiaa!

Aiheeseen liittyvää

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vilkaise myös
Close
Back to top button