Uutiset

Vieraskynäkirjoitus – Sani Leino

"Eilen näyttelijä Matthew Perry menehtyi, mutta vasta kun näin tämän videon huomasin liikuttuvani."

Tämä surullinen hetki on mielestäni erinomainen esimerkki parasosiaalisesta suhteesta käytännössä.

Eilen näyttelijä Matthew Perry menehtyi, mutta vasta kun näin tämän videon huomasin liikuttuvani.

Saatan siis tiedostamattani surra enemmän hänen esittämän roolihahmonsa Chandlerin kuolemaa, kuin itse näyttelijän. Enkä oikein tiedä onko tämä ok?

Parasosiaalisella suhteella tarkoitetaan ilmiötä, jossa tunnet tuntevasi henkilön, esimerkiksi somen tai telkkarin kautta, mutta tunne on itseasiassa yksipuolinen. Et oikeasti tunne henkilöä, koska hän ei tunne sinua, eikä häntä välttämättä ole edes olemassa.

Kuitenkin hän saattaa olla sinulle tärkeä, koska olethan nähnyt hänet vuosia ruutujesi kautta kotisohvallasi ja nauranut, itkenyt, viihtynyt tai vihastunut hänen kanssaan.

Itselleni esimerkiksi Frendit oli todella tärkeä sarja nuoruudessani ja varhaisaikuisuudessani. Kaikki jaksot katsottuna kahteen kertaan ja kavereiden kanssa oli omat roolileikit, kuka oli porukan Chandler ja Rachel.

Nyt huomaan katsovani jokaista tälläistä vastaantulevaa klippiä hieman liikuttuneessa tilassa, enkä oikein tiedä mitä ajatella.

Surenko sitä, että Chandler ei enää koskaan tule takaisin kahvilasta? Siis se loistavan sarkasmin synonyymi, ei enää koskaan tule lausumaan yhtä uutta upeaa ja nokkelaa lausetta?

Vai surenko sitä, että jälleen yksi upea näyttelijä lähti liian varhain, joka loi monelle meille kaikille jotain niin upeaa taitojensa avulla, miljoonille merkittävän hahmon, joka viihdytti ja nauratti vuosia, mutta ei itse ihmisenä sen roolihahmon taustalla kyennyt itse välttymään masennukselta ja olemaan onnellinen?

Vai sitä, että huomaan vanhenevani ja jälleen yksi muisto nuoruudesta menee lopullisesti muistoboksiin ja vain tunnari muistuttaa nostalgisesti onnellisista viikonloppuaamuista?

Muistetaan, että vaikka somen kautta kaikki ei välttämättä olekaan totta, niin ne tunteet, joita herätämme toisissa ovat oikeita. Siksi yritän aina korostaa, että muista viestiessäsi ja kommunikoidessasi tämä:

”Jokaisen ruudun takana on oikea ihminen, joka lukee viestejäsi tai vaikuttuu viestinnästäsi. Ei ole siis samantekevää miten ja millä sävyllä viestit.”

Mielenkiintoista tunnustella tätä parasosiaalista suhdetta Chandlerin / Matthew Perryn kohtalon kautta enkä usko, että olen ainoa.

Lepää rauhassa Matthew Perry.

Lepää rauhassa Chandler Bing.

Pidetään huolta Frendit.

#RIPMathewPerry

Alkuperäinen julkaisu LinkedInissä.

#sanileino #matthewperry #chandlerbing #friends

Kuka on Sani Leino? Intro: https://www.sanileino.com/sanileino/

Mikä on sinun paras muistosi Frendit-sarjan hahmosta Chandler Bing?

 

Popcorn with Esko

Popcorn with Esko on leffoihin ja ainoa Suomessa elokuva-alaan keskittyvä podcast. Suosituinta sisältöä on ollut Finnkinon kanssa yhteistyössä teetetty Leffakulissien takana - podisarja, jossa haastateltavina elokuva-alan asiantuntijoita, elokuvantekijöitä ja ammattilaisia. Podcast on leffafaneille ja normaalien leffa-arvosteluiden lisäksi keskustellaan leffa-alan uutisista ja kehittymisestä. Haastateltavina olleet Filmikamari Oy:n toimitusjohtaja Tero Koistinen, elokuvateatteriliiton pj Aku Jaakkola, ohjaajat Dome Karukoski, Tuukka Temonen, näyttelijä/juontaja Roope Salminen, Apfi ry:n kv asioiden päällikkö Anni Wessman sekä näyttelijä Martti Suosaloa ja ohjaaja Virpi Suutari.

Aiheeseen liittyvää

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button