Blogit

Vaarallinen kuljetus

Kolmas Netflixin odottavien listalla jonkun aikaa ollut leffa oli leffa nimeltä Vaarallinen Kuljetus. Ei ehkä idealtaan taas kovinkaan yllättävä leffa, mutta ihan kivalla uudella twistillä kuitenkin tehty. Brasilialaisia leffoja en taida ihan hirveästi olla aikaisemmin katsonut, mutta ennenkin sanonut, että tämä on Netflixin parhaita puolia, että hyviä leffoja löytyy tarjontaan ihan ympäri maailmaa. Tämäkin leffa laadultaan erittäin hyvää tasoa, vaikka aavistuksen täytyy kyllä myöntää kielen häirinneen, mutta se kuuluu vaan asiaan.

Autoiluun ja kilpailuun liittyviä leffoja on tullut jonkin verran katsottua ennenkin, mutta aika harvoin on leffoissa ollut kuorma-autokilpailuja, ei ehkä se autokilpailun seksikkäin muoto, mutta hyvin toimi tässä leffassa ja tosiaan leffan sisältöönhän tämä sopi erittäin hyvin. Autokilpailut oli muutenkin sidottu leffan tapahtumiin ja juoneen erittäin hyvin, eikä se jäänyt vain muodolliseksi sivuseikaksi. Leffan juoni muutenkin toimi, vaikka näitä on paljon nähnyt, tarvitaan rahaa, sotkeudutaan helpon rahan toivossa jonkin rikollisjärjestön puuhiiin, lopulta irti ei enää päästäkään ja jäljellä on vielä viimeinen keikka, joka ei koskaan päädy kovinkaan ruusuisesti. No, tällä kertaa tarinassa oli onneksi paljon ei niin kliseisiäkin käänteitä, mutta erittäin hyvä leffa kokonaisuutena.

Äänien osalta Atmos, mutta ei nyt kyllä millään itse leffa päässyt sille tasolle jota ehkä odotin. No, jos viimeisimpänä vertailukohtana on Gran Turismo, niin vaikea on sinne kenekään tällä hetkellä päästä, tosin sitä ei ole vielä kotona nähty. Trinnov toki näyttää sen miksi sellainen on olemassa, äänet ovat erittäin tarkkoja ja luulen, että tässäkin leffassa tuli kuultua paljon sellaisia pieniä yksityiskohtia, joita ei ole ennen nähnyt. Yksi sellainen mielenkiintoinen yksityiskohta joka usein leffoissa näyttäytyy on auton ajaminen vasemmasta takakaiuttimesta ruudun poikki oikeaan etukaiuttimeen. Se kuulostaa juuri siltä kun voisi kuvitella oikeassa elämässä asian kuulostavan, ainakin se kuulostaa hyvin erilaiselta kuin ennen.

Mutta kokonaisuutena siis kiva leffa ja vielä sellainen suht lyhyt pätkä niin sopi kiireisen viikon ohjelmaan hyvin. Viime viikolla tuli myös pitkästä aikaa tilattua muutama leffa, nimittäin facebookissa joku herätti sellaiseen tietoon, että ruotsalaisessa imusic verkkokaupassa on paljon leffoja isoilla alennuksilla. Ja hyvää tavaraahan sieltä löytyikin. Muutama leffa, jotka hyllystä vielä puutui tuli täydennykseksi, joista etenkin mainittava Super Mario Bros-leffa, jota olen jonkin aikaa tähyillyt, mutta en ole järkevällä hinnalla mistään saanut. Leffan odotukset etenkin kuvan suhteen suuret, mutta kyllähän leffa muutenkin kiinnostaa, koska Hedgehogit olivat niin hyviä ja samoissa maailmoissa liikutaan.

Toinen tärkeä mitä olen pitkään katsellut on Game of Thronesit 4K versioina. Itseltähän hyllystä löytyy jo tuo viimeinen kausi, jonka aikanaan aika kovalla hinnalla ostin. Muut leffat sitten löytyy blurayllä, ja kaksi ensimmäistä kautta tuli katsottua HBO:lta todella huonolla laadulla. Olen tätä kuitenkin hyllyyn haaveillut ja jossain vaiheessa 4K:na katsoa koko homma uudelleen, mutta hinta näille ollut aika kova. Nythän sitä olisi saanut Amazonista aika halvalla, mutta ajattelin, että tämä kyllä taitaa vaatia suomitekstit jos koko homman aikoo uudelleen jaksaa katsoa. Nyt sitten löysin edullisesti kaikki muut kaudet lukuunottamatta kolmosta ja seiskaa, ne jää vielä odottamaan parempia hintoja.

Lähde: Leffafriikki.com

 

Leffafriikki

Leffateatteriharrastukseen keskittyvät blogi, ei vain perinteisiä leffa-arvosteluja, vaan enemmänkin rakenteluun, ääniin, kuvaan, ja muuhunkin liittyvää asiaa!

Aiheeseen liittyvää

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button