Blogit

Imagine Dragons Live ja vähän Ed Sheerania

Eilen päivällä tuli hieman sellainen fiilis, että olisi kiva katsoa jotain, mutta ns normaalit elokuvat eivät oikein innostaneet. Tarvitsin jotain mukavan kuuloista, mutta ei mitään niin vaativaa, joten mikäs silloin sen sopivampaa kuin musiikki. Imagine Dragons on bändi, jonka musiikkia tuntee ja vähintäänkin radiosta kuuntelee kaikki, mutta ainakin itselleni bändin tarina, konsertit ym. ovat olleet täysin tuntemattomia. Nyt kuitenkin Disney Plussalta löytyy bändistä kertova elokuva, joka on rakennettu Las Vegasin keikan ympärille, mutta pitää sisällään paljon muutakin kuin vain pelkän keikan. Bändin tarinaa avataan kivasti, silti musiikki on kaiken keskiössä.

Tarina on mielenkiintoinen, ei sinällään mikään uusi tai ihmeellinen, aivan kuten hän itsekin kertoo, saman tarinan haaveista ja kovasta työnteosta voisi kertoa niin moni muukin bandi. Jotain kuitenkin on mennyt kohdalleen siinä vaiheessa kun bändi vetää Las Vegasissa illasta toiseen täysille saleille, ja nyt ei muuten puhuta mistään ihan pienistä saleista. Leffana tämä on kiva, tarinaa, mutta kuitenkin itse asia pidetään jatkuvasti keskiössä.

Keikan taltiointi on tässä 5.1 muodossa mikä on kiva, mutta jotenkin äänet eivät tässä nyt kyllä ole aivan täysin kohdillaan, lieko vika sitten materiaalissa, Disney Plussassa vai jossain muussa. Etenkin bassojen taso ja dynamiikka ja todella pehmeäksi, ei oikein tule sellaista keikkafiilistä. Jouduinkin nostamaan bassojen tasoa hieman, asia mitä en juuri koskaan kesken leffojen tee, vaikka voisi kyllä hyvin tehdäkin. Se auttaa hieman, mutta ei silti korjaa kyllä koko ongelmaa.

Jännä juttu muuten, että heti tämän perään päätin katsoa myös pienen hetken Ed Sheeranin vähän vastaavaa dokumenttia. Se ei niinkään pyöri yhden keikan ympärillä, vaan kertoo Ed Sheeranin tarinaa enemmänkin aihe-alueittain, joista katsoin nyt ensimmäisen, aiheena rakkaus. Dynamiikka tässä sitten vastaavasti taas oli aivan eri tasolla, ja kuulosti todella hyvältä. Eli ehkä se ongelma sitten Imagine Dragonissa tosiaankin on lähdemateriaalissa. Molempien herrojen keikkoja voisi kyllä mielellään jatkossa kuunnella myös Atmos ja 4k laadulla. Ed Sheeran muuten kertoo tässä Beautiful biisin synnystä ja tarinasta, pitää sanoa, että päivän ensimmäiset kyyneleet tuli vuodatettua jo aamupäivällä..

Lähde: Leffafriikki.com

 

Leffafriikki

Leffateatteriharrastukseen keskittyvät blogi, ei vain perinteisiä leffa-arvosteluja, vaan enemmänkin rakenteluun, ääniin, kuvaan, ja muuhunkin liittyvää asiaa!

Aiheeseen liittyvää

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vilkaise myös
Close
Back to top button