Blogit

John Wick 2 UHD 4k

Toinenkin John Wick tuli sitten katsottua jotakuinkin heti perään. Toinenkin osa on erittäin hyvää viihdettä juuri siihen tarkoitukseen mihin tälläistä leffaa kaipaa. Päätöntä räiskimistä, hienoja tehosteita ja aivoille kuitenkin varsin leppoista tavaraa. Omasta mielestäni toinen osa ei aivan kyllä pääse ensimmäisen osan tasolle, vaan mielestäni ensimmäinen on selkeästi parempi, ja jotenkin aidompi. Tämä toinen osa on aivan puhdas jatkumo ensimmäiseen, ja mikä on kyllä ihan kiva homma. Keanu Reeves jatkaa siitä mihin jäi ensimmäisessä ja kuten jo aikaisemmin tuli todettua eihän tätä saagaa olisi voinut ilman häntä jatkaakaan.

Mikä tästä sitten tekee huonomman kuin edellisestä. En oikein osaa sanoa. Onhan juoni aika saman tyyppinen, mutta tällä kertaa pihvinä on vaimon ja koiran sijaan auto. No, se auto jää sitten tässä aika nopeasti taka-alalle. Mietin myös, että yhtenä asiana joka tästä saattaa antaa heikomman fiiliksen on se, että minun versiossani ei ole lainkaan suomitekstejä. Ymmärrän leffaa siis erittäin hyvin, mutta silti ilman tekstejä joutuu keskittymään paljon kovemmin ja väistämättä jotain juttuja jää ymmärtämättä. Mutta en siis missään tapauksessa tätäkään väitä huonoksi, ei vaan ollut niin hyvä kuin eka.

Yksi asia muuten mitä tämän leffan kanssa tuli taas aika paljon tehtyä oli kuvan pohtiminen. Kuva oli leffan alussa taas todella pesty, ja vaikka leffa nyt piti katsoa tälläisenään, niin ei pystynyt. Lisäksi kun kuvan skaalauskaan ei aivan kyllä toiminut, niin päätin alkaa ensin etsiä ongelmia tykin asetukseista, ja siltä sainkin kuvan säädettyä todella hyväksi ja väreiltään jo aika lähelle hyvää. Ongelmaksi nyt vaan muodostui sitten seuraavaksi se, että kun kuva palasi ns. valikoihin, kuvan värit ym olivat aivan väärin. Ei siis auttanut muuta kuin säätää kuvaa taas takaisin kohti normaalia ja alkaa etsimään vastauksia muualta. MadVR:ästähän ne vastaukset tietysti löytyy, mutta ei näin kärsimättömälle koskaan tarpeeksi nopeasti. Joka tapauksessa sen verran ehdin jo katsella, että tiedän mitä alan koittamaan seuraavaksi.

Jos muuten olet joskus miettinyt mikä saa jaksamaan tämän blogin kanssa edelleen eteenpäin? Yksi hyvä esimerkki tuli jälleen kun minuun otti eräs lukija tällä viikolla yhteyttä. Ja muutaman vaihdetun mailin jälkeen sain palautetta, että ”Mukava vaihtaa kuulumiset ja seurata sinun kirjoituksia ja rakentelua. Itselle ollut paljon apua ja oma osaaminen sen verran välttävällä tasolla, että ideoita on otettu teatteristasi.” Tämä on ennen kaikkea syy tätä blogia kirjoittaa, itse olen amatööri siinä missä lukijatkin, mutta haluan innostaa myös muita oppimaan koko ajan lisää tästä hienosta harrastuksesta. Kaikki virheitä ei tarvitse jokaisen tehdä aina itse uudelleen. Eli saa laittaa viestiä ja olla yhteydessä jos kiinnostaa vaihtaa ajatuksia.

Lähde: Leffafriikki.com

 

Leffafriikki

Leffateatteriharrastukseen keskittyvät blogi, ei vain perinteisiä leffa-arvosteluja, vaan enemmänkin rakenteluun, ääniin, kuvaan, ja muuhunkin liittyvää asiaa!

Aiheeseen liittyvää

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button