Uutiset

Brad Pitt ja Nick Cave Tampereella!

SARA HILDÉNIN taidemuseo on kertonut avaavansa Thomas Houseagon näyttelyn, jossa nähdään myös hänen ystäviensä Brad Pitin ja muusikko Nick Caven teoksia. Monet mediat raportoivat, että kaikki kolme taiteilijaa olivat paikalla – ystävät debytoimassa kuvaveistoksiaan. Lauantaina pidettiin näyttelyn pressitilaisuus.

Brad Pitt kertomassa veistoksestaan.

Brad Pitt kertomassa veistoksestaan. 

CAVE JA PITT vaikuttivat molemmat jännittyneiltä – ”Molemmat sanoivat, etteivät he oikein tiedä, mitä näyttelypressissä tehdään ja mitä teoksista kuuluu sanoa.” – Helsingin Sanomien taidekriitikko Harri Mäcklin

Brad Pittiltä on esillä muun muassa kipsipaneeli, joka kuvaa ammuskelukohtausta, sekä läpinäkyvästä silikonista tehtyjä talonmuotoisia veistoksia, joita on ammuttu erikaliiperisilla aseilla.

Nick Cave esitteli Tampereella keramiikkahahmojaan.

Nick Cave esitteli Tampereella keramiikkahahmojaan. 

Nick Cave toi näyttelyyn sarjan keramiikkahahmoja, jotka kuvaavat paholaisen elämää. 17 hahmoa on muotoiltu, maalattu ja lasitettu vuosien 2020-2022 aikana.

”Cave sanoi, ettei 10 000 ihmiselle esiintyminen ole läheskään yhtä jännittävää kuin keramiikkauunin avaaminen” – ”Konsertissa hän pystyy artistina hallitsemaan sitä tilannetta, mutta nyt nämä teokset ovat maailmalla eikä hän voi vaikuttaa siihen, miten ne otetaan vastaan.”, Mäcklin kertoo.

Brad Pitt ampumalla syntyneen teoksensa äärellä.
Brad Pitt ampumalla syntyneen teoksensa äärellä. 
Lähteet: HS, Ilta-Lehti

Popcorn with Esko

Popcorn with Esko on leffoihin ja ainoa Suomessa elokuva-alaan keskittyvä podcast. Suosituinta sisältöä on ollut Finnkinon kanssa yhteistyössä teetetty Leffakulissien takana - podisarja, jossa haastateltavina elokuva-alan asiantuntijoita, elokuvantekijöitä ja ammattilaisia. Podcast on leffafaneille ja normaalien leffa-arvosteluiden lisäksi keskustellaan leffa-alan uutisista ja kehittymisestä. Haastateltavina olleet Filmikamari Oy:n toimitusjohtaja Tero Koistinen, elokuvateatteriliiton pj Aku Jaakkola, ohjaajat Dome Karukoski, Tuukka Temonen, näyttelijä/juontaja Roope Salminen, Apfi ry:n kv asioiden päällikkö Anni Wessman sekä näyttelijä Martti Suosaloa ja ohjaaja Virpi Suutari.

Aiheeseen liittyvää

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vilkaise myös
Close
Back to top button