Uutiset

Kummisetä-elokuvista tunnettu James Caan on kuollut 82-vuotiaana

Caanin perhe ilmoitti Twitter-tilillä näyttelijän kuolleen keskiviikkoiltana 6. heinäkuuta 82-vuotiaana. Caanin manageri vahvisti suru-uutisen myös AFP:lle torstaina seuraavana päivänä.

Caan näytteli yli sadassa elokuvassa ja tv-sarjassa uransa aikana, joka alkoi jo 1960-luvun alkupuoliskolla. Elokuvatietokanta Imdb:n mukaan hänen uransa jatkui tähän vuoteen asti ja osa hänen elokuvistaan ovat vielä tuotantovaiheessa.

Tunnetuimman roolinsa Caan esitti vuosina 1972 ja 1973 ensi-iltaan tulleissa Kummisetä-trilogian kahdessa ensimmäisessä osassa. Kummassakin hän näytteli Sonny Corleonea eli Corleonen vanhinta poikaa. Hän sai myös roolistaan parhaan sivuosan Oscar-ehdokkuuden.

Hänet tunnetaan myös elokuvista kuten Dick Tracy, Eraser, Misery, Piina-kauhutrilleri sekä suositusta Las Vegas-tv-sarjasta, jossa hän näytteli kasinon johtajaa. Taitava ja arvostettu näyttelijä kaikissa tuotannoissaan elämänsä loppuun asti. RIP James Caan (1940-2022)

Popcorn with Esko

Popcorn with Esko on leffoihin ja ainoa Suomessa elokuva-alaan keskittyvä podcast. Suosituinta sisältöä on ollut Finnkinon kanssa yhteistyössä teetetty Leffakulissien takana - podisarja, jossa haastateltavina elokuva-alan asiantuntijoita, elokuvantekijöitä ja ammattilaisia. Podcast on leffafaneille ja normaalien leffa-arvosteluiden lisäksi keskustellaan leffa-alan uutisista ja kehittymisestä. Haastateltavina olleet Filmikamari Oy:n toimitusjohtaja Tero Koistinen, elokuvateatteriliiton pj Aku Jaakkola, ohjaajat Dome Karukoski, Tuukka Temonen, näyttelijä/juontaja Roope Salminen, Apfi ry:n kv asioiden päällikkö Anni Wessman sekä näyttelijä Martti Suosaloa ja ohjaaja Virpi Suutari.

Aiheeseen liittyvää

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button