Uutiset

Top Gun: Maverick lentämällä vuoden 2022 kärkileffaksi!

Tom Cruisen tähdittämä elokuva ohittaa Doctor Strange 2 globaalisti tuomalla yli miljardi dollaria elokuvateattereihin

Elokuvateatterit ovat voimaantuneet Paramountin ja Skydancen Top Gun: Maverick elokuvasta. Elokuva on Tom Cruisen parhaimmin lipputuloja tuonut elokuva näyttelijän koko uralla kun Mission Impossible Fallout jää sen yli miljardin ansaitun dollarin varjoon pelkällä 791 miljoonalla dollarilla. Aikoinaan Top Gun toi 1986 vuoden parhaimmat lipputulot 521 miljoonalla dollarilla. Cruise voi olla tyytyväinen myös toiseen henkilökohtaiseen uraennätykseen, kun Top Gun 2 toi ensimmäistä kertaa yli 100 miljoonaa dollaria ensimmäisen viikonlopun aikana ensi-illastaan.

Pandemiasta johtuneen hiljaiselon jälkeen Paramount tuntuu olevan myös kovassa vauhdissa – mukavasti ovat tuoneet leffalippukassoille porukkaa elokuvat Sonic the Hedgehog 2, The Lost City, Scream ja Jackass Forever.

Koronavirus on ollut raaka elokuvateatterialalle, kun kokoontumisrajoitukset sulkivat saleja. Elokuvateatterikävijöiden määrien syöksykierre jyrkkeni, kun elokuvien tekijät vetivät uutuuksia pois ohjelmistosta ja Hollywood-studiot ryhtyivät kokeilemaan ensi-iltoja samanaikaisesti verkossa omissa suoratoistopalveluissaan.

Suomen elokuvateattereissa on nyt ikäänkuin palattu jonkinlaiseen normaaliin. Teatterit ovat olleet auki ja uusia ensi-iltoja vyöryy valkokankaille viikoittain. Toukokuu oli tärkeä, sillä viime kuussa leffakäyntien määrä palasi raporttien mukaan ensi kertaa lähes pandemiaa edeltäneelle tasolle.

Siitä on kiittäminen kansainvälisiä hittejä, kuten Downton Abbey: Uusi aikakausi ja Doctor Strange in the Multiverse of Madness, sekä ennen kaikkea filmitähti Tom Cruisen varaan rakennettua Top Gun: Maverickia, joka on noussut Suomessakin vuoden katsotuimmaksi elokuvaksi.

Lähteet: Variety, Helsingin Sanomat

Popcorn with Esko

Popcorn with Esko on leffoihin ja ainoa Suomessa elokuva-alaan keskittyvä podcast. Suosituinta sisältöä on ollut Finnkinon kanssa yhteistyössä teetetty Leffakulissien takana - podisarja, jossa haastateltavina elokuva-alan asiantuntijoita, elokuvantekijöitä ja ammattilaisia. Podcast on leffafaneille ja normaalien leffa-arvosteluiden lisäksi keskustellaan leffa-alan uutisista ja kehittymisestä. Haastateltavina olleet Filmikamari Oy:n toimitusjohtaja Tero Koistinen, elokuvateatteriliiton pj Aku Jaakkola, ohjaajat Dome Karukoski, Tuukka Temonen, näyttelijä/juontaja Roope Salminen, Apfi ry:n kv asioiden päällikkö Anni Wessman sekä näyttelijä Martti Suosaloa ja ohjaaja Virpi Suutari.

Aiheeseen liittyvää

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button