Blogit

Lady of Lightin matkassa: Kibecon 2022

Tätä on odotettu - Suomen convention-skene on pääsemässä jälleen takaisin vauhtiin!

Suomessa ja maailmalla järjestetään vuosittain monia mielenkiintoisia nörttitapahtumia eli conventioneita. Skene on viettänyt hiljaisempaa eloa pari viime vuotta, koska, noh, kaikki tiedämme varmasti miksi. Osa tapahtumista pystyttiin toki toteuttamaan virtuaaliversiona, mikä oli mukavaa ja parempi kuin ei mitään. Mutta livetapahtumissa vain on se aivan oma maaginen fiiliksensä, jota on vaikea päihittää tai korvata.

Yksi ensimmäisistä jälleen livenä järjestetyistä Suomen coneista oli Kibecon 2022. Teemalla tulevaisuus organisoitu tapahtuma pidettiin Espoossa, Sellon kirjastossa viime viikonloppuna 14.-15.5. Mukaan pääsi kuka tahansa – kyseessä kun oli ilmaistapahtuma. Ja tokihan allekirjoittaneen täytyi suunnata heti nauttimaan eventistä, kun kerran siihen pitkän tauon jälkeen oli jälleen mahdollisuus. Ei siis muuta kuin Wanda Maximoffin asua ylle ja menoksi.

Mikäli conventionit eivät ole vielä tuttuja juttuja, tässäpä pieni informatiivinen pläjäys niiden luonteesta. Kyseessä on siis populaarikulttuurista innostuneille suunnattu tapahtuma, jonne TV-sarjoista, elokuvista, sarjakuvista, videopeleistä ynnä muusta kiinnostuneet nörtit voivat suunnata kohtaamaan samanhenkistä porukkaa. Tapahtumien aikana voi kuunnella erilaisia kiinnostavia luentoja, seurata monenlaisia esitysnumeroita, ottaa valokuvia, kierrellä myyntisalia ja taidekujaa tai vaikka osallistua cosplay-kilpailuun. Jokaiselle on varmasti jotain mukavaa tekemistä tarjolla. Ja toki vain yleistunnelmasta nauttiminen ja meiningin seuraaminen ovat hyvä tapa viettää aikaa myöskin.

Kibecon oli tälläkin kertaa sujuvasti organisoitu tapahtuma. Kirjastolle oli helppo löytää ja se tarjosi kahden kerroksensa ansiosta mukavat puitteet kaikelle ohjelmalle. Alakerrasta löytyi päänäyttämö ja infopiste sekä tilaa esimerkiksi tanssinumeroille. Yläkerrassa pääsi sukeltamaan shoppailun pyörteisiin sekä vierailemaan conin virallisella kuvauspisteellä.

Ihmisiä saapui myös tilaisuuteen sankoin joukoin. Tuhannen kävijän raja meni varmastikin helpolla rikki. Tämä ruuhkautti ostosaluetta, mutta muuten kiertelemään mahtui oikein hyvin. Hauskaa oli myös seurata tavallisen kirjastokansan ilmeitä ja reaktioita; pukuihmiset tuppaavat aina aiheuttamaan pientä hämmästystä sivullisissa. Omalle kohdalle sattunut palaute oli kuitenkin suorastaan sydäntä lämmittävää – Wandasta tykättiin suuresti ja useampi ihana coni-ihminen tuli ihastelemaan asua sekä kiittämään päivänsä piristyksestä.

Oma seurueeni ei osallistunut tällä erää cosplay-kilpailuun, vaan seurasimme kisa-asujen esittelyä innokkaina yleisön joukosta. Lavalla nähtiin jälleen upea kattaus erilaisia taidonnäytteitä ja voittoon ylsi tällä kertaa itsetekoinen Dragon Age -haarniska-asu.

Päivä oli siis kaiken kaikkiaan aivan mahtava ja hauskaa riitti alusta loppuun. Paluu oman kansansa keskuuteen tuntui myös aivan parhaalta; coneissa nörttiyttään ei todellakaan tarvitse piiloteella.

Kibecon on tavallisesti järjestetty jo tammikuussa, mutta tällä kertaa sitä siirrettiin näin hieman keväämmälle. Seuraavina conventioneina Suomessa ovat vuorossa Hypecon (Hyvinkää, 11.-12.6.), Desucon (Lahti, 17.-19.6.), Ropecon (Helsinki, 29.-31.7.) ja Tracon (Tampere, 2.-4.9.). Niitä odotellessa!

XOXO, Lady of Light

lady.of.light

Lady of Light, the Multifandom Queen in the North - Instagram-bloggaaja, viihdejournalisti, gamergirl ja cosplay-harrastaja. Blogi heijastelee elinikäistä ja palavaa rakkauttani popkulttuuria kohtaan yhdistellen toisiinsa visuaalisen sekä kirjallisen sisällöntuotannon keinoja.

Aiheeseen liittyvää

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button