Podcastit

Taisteluplaneetta Galactica (1978 & 2003)

Kuuntele podcast:

Lähde: Anchor.fm

Vieraana Lords of Kobol -yhtyeen Petri Lampela.

Taisteluplaneetta Galactica oli ilmestyessään vuonna 1978 todellinen hitti. Sen pilottijakso oli siihenastisen tv-sarjahistorian kallein lähes 7 miljoonan dollarin budjetillaan. Sarja oli toiminnallista avaruusseikkailua parhaimmillaan. 24 jaksoon sisältyi runsaasti lasereita, avaruusaluksia sekä pelottavaäänisiä Cylon-robotteja. Sarjan luojasta Glen A. Larsonista tuli oman aikakautensa legenda.
Vuonna 2003 sarjasta julkaistiin remake. Uusintaversio oli uskollinen alkuperäissarjalle, mutta monella tapaa myös hyvin erilainen. Tutut hahmot olivat vaihtuneet niin sukupuoleltaan kuin käytökseltään ja sarjaan oli tuotu enemmän moraalis-eettistä pohdintaa ja politiikkaa. Toiminnallisen seikkailusarjan sijaan uusintaversio olikin kenties enemmän avaruuteen perustuva draamasarja.

Batroomissa kaksi Taisteluplaneetta Galactican fania muistelee ja keskustelee kummastakin hyvin merkittävästä sarjasta.

Loppumusiikki: Lords of Kobol – Martyr´s Song (Lampela, 2019) ℗ Lords of Kobol

Batroom

Batroom on tv-sarjojen podcast. Emme jaa tähtiä emmekä kliseitä. Uusi jakso noin joka toinen perjantai. Kuunneltavissa kaikilla yleisimmillä podcast-alustoilla. Hostina nuoruutensa menettäneet sarjanörtit Sami Kangasperko & Ossi Rajala.

Aiheeseen liittyvää

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button