Blogit

King Richard: Williamsien tarina

Tällä kertaa Leffahullu blogin arvostelussa on King Richard -Williamsien tarina, joka kertoo maailmankuulujen Williamsin siskosten Venus ja Serena, matkasta tennis tähteyteen ja heidän isästään Richardista jolla oli jo varhain näkemys siitä mitä hänen tyttönsä tulevat tekemään. Elokuva on siis elämänkerralinen urheiluelokuva, jossa kerrotaan miten Richard Williams opetti tytöilleen tennistä, vaikka ei ollut itse mikään ammattivalmentaja ja miten lopulta isän päättäväisyydellä tytöistä nousi kaikkien aikojen ensimmäiset tummaihoiset nais tennispelaajat. 

Elokuva on mielenkiintoinen tarina näistä, nyt jo maailmankuuluista siskoksista, joiden isä ei todellakaan päästänyt tyttöjä helpolla, vaan harjoitella piti kelillä, kuin kelillä, lähes yötä päivää ja samalla saada koulusta hyviä arvosanoja. Se on myös kasvutarina Comptonin pahaineiselta jengi alueelta ponnistavista siskoksista, jotka rikkoivat tennis alan normeja ja miten kaikki on mahdollista kun vaan on päättäväinen ja antaa aina kaikkensa asioiden eteen. 

Urheilu elokuvat ovat usein hyviä, juuri sen takia, koska niissä on aina sitä kisan tuntua ja jännitystä, niin tässäkin, mutta vain loppupuolella ja suurin osa elokuvasta kertoo Williamsien yrityksestä nousta tennis tähteyteen ja heidän isästään, joka tyttöjä siihen patisti. Elokuvan pääroolia Richard Williamsia näyttelee Will Smith ja ei siis se hauska, koominen tai toimintaelokuvien Will Smith vaan nyt hän tekee jälleen vakavan roolin hyvin päättäväisenä isänä, joka halua lapsilleen parasta, jopa niin paljon ettei aina kuuntele edes lapsiaan, päästäkseen tavoitteisiinsa. Will Smith on tässä myös haavoittuvainen ja täysin normaali isä, joka haaveilee lastensa suurista teoista ja olikin hienoa nähdä hänet välillä tällaisessa roolissa. Toki on hänellä vakavampaakin draamaa vuosien saatossa tullut, mutta itse en muista olenko niitä nähnyt. Tämä on parasta Will Smithiä vuosiin ja voisi olla varteenotettava rooli myös palkintoja ajatellessa. 

Will Smithin lisäksi elokuvassa nähdään muissa rooleissa mm. Saniyya Sidney (Venus), Demi Singleton (Serena), Aunjanue Ellis (Brandy Williams), Jon Bernthal (Rick Macci) ja Tony Goldwyn (Paul Cohen). Saniyya ja Demi tekevät todella hyvät roolityöt nuorina Venus ja Serena Williamsina, ja varsinkin Demi Serenana, joka jää isosiskonsa varjoon (ihan vain koska on liian nuori, pelaamaan samalla tasolla) tekee hyvää roolityötä. Toki Saniyya on mainio nuorena Venuksena, joka koittaa päästä ammattilaiseksi. Jon Bernthal, tyttöjen valmentajana Rick Maccina on myös mielenkiintoinen rooli mieheltä joka on totuttu näkemään karskeissa toimintaleffojen ja sarjojen rooleissa. 

Elokuvan on ohjannut itselleni tuntematon Reinaldo Marcus Green ja kirjoittajana toimii Zach Baylin, jonka ensimmäinen käsikirjoitus tämä onkin. Elokuva on varsin toimiva, joskin olisin ehkä halunnut että se olisi hieman lyhyempi, sillä nyt 2 tuntia 18 minuuttisena se on hieman liian pitkä, siis ihan vain hieman ja välillä mielenkiinto laskee, turhan pitkien kohtausten takia. Olisin silti halunnut nähdä enemmän Siskosten tennis pelejä, jotta oltaisiin saatu sitä jännitystä ja suurempien urheilu tapahtumien tuntua, sekä ihan vain jotta oltaisiin nähty Venus ja Serena myös hieman vanhempina, sillä nyt elokuva keskittyy ajanjaksoon jolloin Venus on noin 13-14 vuotias ja Serena tietysti hieman nuorempi. Joo toki tämä on selvästi tarina heidän alkuvuosistaan, mutta silti. Jotta oltaisiin saatu niitä isoja matseja myös mukaan. Ja keskittyykö elokuva kuitenkin liikaa tyttöjen isään ja unohtaa Serenan ja Venuksen liikaa sivuosaan? Kenties ja sen takia se ehkä ei aivan yllä siihen loistavuuteen mitä olisi sen halunnut olevan. Arvosanaksi elokuvalle annan 7.5/10 eli sen on hyvä elokuva jota suosittelen, mutta siinä on joitain vikoja, joten se ei aivan yllä tätä parempaan arvosanaan. 

Täytyy myös mainita että aloin kuuntelemaan äänikirjana Will Smithin elämänkertaa nimeltä Will ja on kyllä todella mielenkiintoinen ja mukavasti pääsee sisälle tarinaan, varsinkin kun itse Will Smith toimii lukijana. Suosittelen ehdottomasti. Alkuperäinen artikkeli löytyy täältä

Leffahullu

Leffahullu kanavilta löydät mm. Elokuva ja sarja arvosteluja, haastatteluja, unboksauksia, kokoelman esittelyä, leffan ostelua, traileri reagointia ja muuta leffa ja sarja sisältöä. https://open.spotify.com/show/0FGo5fuuJyDdL60Y6pmy0l

Aiheeseen liittyvää

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button