Podcastit

Geekkicast | Jakso 27 | This is Spinal Tap | What We Do in the Shadows

This is Spinal Tap

Englantilainen heavy metal -yhtye Spinal Tap, johon kuuluvat David, Nigel, Derek, Viv ja Mick, aloittaa toistaiseksi suurimman kiertueensa Yhdysvalloissa mainostaakseen uutta Smell The Glove -albumiaan. Kiertue on niin suuri, että se herättää dokumenttielokuvaaja Marty DiBergin huomion, joka päättää tehdä elokuvan Spinal Tapin vaelluksesta ympäri Amerikkaa. Leffan saadessa lisää materiaalia Spinal Tap näkee yleisönsä pienenevän valtavien areenojen massoista hyväntekeväisyystapahtumien vähäiseen joukkoon, ja lopulta he soittavat vain yksityisjuhlissa, joissa kukaan ei yleensä kiinnitä huomiota heidän musiikkiinsa ja jos jotkut kiinnittävät, he eivät pidä siitä. Heidän uusi albuminsa julkaistaan ja kriitikot pitävät sitä arvosteluissaan kelvollisena, mutta levykaupoilla on valtava ongelma albumin kannen seksististen sävyjen kanssa, mikä aiheuttaa myynnin menetystä. Joukko tapahtumia, jotka tuottavat muusikoille ongelmia, estävät bändiä nauttimasta ainakin omasta mielestään ansaitsemastaan ​​menestyksestä, eikä äänenvoimakkuuden nostaminen 11:een tunnu auttavan. Olipa kyseessä sitten liian pieni Stonehenge-monumentti-rekvisiitta, lavan tekninen häiriö tai yksinkertainen kahden sanan arvostelu albumista, bändi kohtaa vastoinkäymisiä jatkuvasti. Pakkaa sekoittaa myös Davidin ja Jeaninen suhde, mikä osittain johtaa siihen, että Nigel jättää bändin. Nigel liittyy takaisin bändiin myöhemmin, ja kaikki näyttää ihan hyvältä, mutta koska kyseessä on Spinal Tap, jotain erikoista tapahtuu joka tapauksessa, mikä tarkoittaa tällä kertaa rumpalin räjähtämistä.

What We Do in the Shadows

Dokumenttiryhmä alkaa seurata Viagon, Deaconin ja Vladislavin tekemisiä – kolmen kämppäkaverin, jotka yrittävät pärjätä elämän ongelmien kanssa kuten vaikka sen, että he ovat kuolemattomia vampyyrejä, joiden täytyy juoda ihmisverta, jota he havittelevat joka yö. Satoja vuosia vanhat vampyyrit alkavat huomata, että auringonvalo-onnettomuuksien, päävaltimoon osumisen, peilikuvan puuttumisen tuomien pukeutumisongelmien, neitsyiden houkuttelemisen ja ihmissusien lisäksi moderni yhteiskunta pistää heidät ponnistelemaan turhauttavampien asioiden kuten vuokran maksamisen, kotiaskarepyörän, yökerhoille pääsemisen ja kämppäkaverikonfliktien kanssa. Ajan myötä heidän joukkoonsa liittyy myös tuore vampyyri Nick, jonka kautta he tutustuvat lisäksi hänen ystäväänsä Stuhun. Nickistä on vampyyreille hyötyä, koska hänen avullaan he pääsevät vierailemaan aiempaa suositummissa baareissa ja yökerhoissa, mutta Deaconin mielestä Nick on ärsyttävä. Nick aiheuttaa myöhemmin kellarissa asuvan vampyyrin, Petyrin, kuoleman, minkä vuoksi Deacon yrittää tappaa Nickin, mutta poliisit keskeyttävät tappoyrityksen. Kaikki huipentuu siihen, kun kämppikset kutsutaan Unholy Masquerade –tapahtumaan, mutta tilanne lopulta eskaloituu, sillä kekkereille on saapunut Vladislavin arkkivihollinen, Peto. Lisäksi Stu joutuu ihmissusien armoille, jotka muuttavat hänet heidän kaltaisekseen, mikä ei kuitenkaan haittaa Stuta, koska hän pitää ihmissusia ihan mukavina. Dokumentti päättyy Viagon osalta romanttisissa merkeissä, sillä hän muuttaa yli 90-vuotiaan mielitiettynsä vampyyriksi, jotta he voivat elää onnellisina elämänsä mahdollisen vampyyrinmetsästäjän saapumiseen asti.

Lähteet:

https://www.imdb.com/title/tt0088258/plotsummary?ref_=tt_stry_pl

https://www.imdb.com/title/tt3416742/plotsummary?ref_=tt_stry_pl

https://whatwedointheshadows.fandom.com/wiki/What_We_Do_in_the_Shadows_(film)

https://en.wikipedia.org/w/index.php?title=This_Is_Spinal_Tap&oldid=1042875390

Geekkicast

Geekkicast-kanava koostuu viihde-podcasteista, joissa Severi ja Jarmo puhuvat elokuvista, sarjoista, videopeleistä ja sarjakuvista. Spoilerivaroitus niille, jotka eivät ole nähneet, pelanneet tai lukeneet julkaisuja, joista puhumme! Kolmesta podcast-sarjastamme Geekkicast ja Spesiaali keskittyvät elokuviin ja sarjoihin, joita valitaan yksi tai useampi jaksoa varten. Jaksoissa pureudutaan kulissien takana tapahtuneisiin käänteisiin, jälkivaikutuksiin julkaisun jälkeen ja omiin fiiliksiimme kyseisistä tekeleistä. Joskus teemme jotain erikoisempaa kuten vaikka kommenttiraidan. Yksi kantava teemamme on avarakatseisuus, mikä näkyy esimerkiksi siinä, että jaksoissa käsiteltävät leffat saattavat olla hyvin erilaisia keskenään. Lisäksi pyrimme aina oppimaan jotain uutta puhuessamme elokuvista/sarjoista ja jakamaan oppimaamme kuulijoille. Jos tykkäätte kuulemastanne, tutustukaa aiemmin julkaistuihin jutusteluihin ja viettäkää oikein rattoisa hetki intohimoisen viihdehöpinän parissa lukuisine aasinsiltoineen!

Aiheeseen liittyvää

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button