Podcastit

Geekkicast Spesiaali | Jakso 14 | WandaVision Jakso 8

Jakso 8

Agatha paljastaa äitinsä Evanora Harknessin yrittäneen vuonna 1693 Salemissa teloittaa tyttärensä mustan magian käytöstä, mutta Agatha oli imenyt noitien elinvoiman ja paennut. Luomalla näkyjä Wandan menneisyydestä, Agatha huomaa Wandalla olleen voimansa jo syntymästään asti. Wanda oli niiden avulla estänyt vanhempiensa kuoleman aiheuttanutta pommia räjähtämästä, jotta hän ja Pietro selviäisivät hengissä, mutta suurin osa hänen voimistaan heräsi vasta Hydran laboratoriossa, kun hän kosketti Mielikiveä. Yhdysvalloissa hän oli Kostajiin liityttyään lähentynyt Visionin kanssa, koska he molemmat tunsivat olevansa yksinäisiä. Pliippauksen jälkeen Wanda oli vaatinut S.W.O.R.D.:ia luovuttamaan Visionin ruumiin. Hayward oli kuitenkin purkanut Visionin ruumiin, jotta sen vibranium voitaisiin kerätä uusiokäyttöön. Wanda murtautuu laboratorioon, mutta kyvyttömänä tuntea Visionissa enää mitään elämää, hän jättää hänet jälkeensä. Saavuttuaan Westview’hin, josta Vision oli ostanut heille yhteisen tontin, surullinen Wanda oli vapauttanut ”spontaanin luomisen” kykynsä, joka oli aiheuttanut Hexin olemassaolon sekä luonut uuden version Visionista ja heille yhteisen talon. Talonsa ulkopuolella Agatha uhkailee Billyä ja Tommya, ja paljastaa Wandan voimien tulevan ”kaaostaikuudesta”, johon pystyy vain noitien tarustoissa mainittu ”Purppuranoita”.

Lopputekstien välissä näytetyssä kohtauksessa Hayward käyttää Wandan tuhoamaan drooniin jäänyttä kaaostaikuutta herättääkseen henkiin Valkoisen Visionin, jonka hän oli rakentanut oikean Visionin jäänteistä.

Wikipedia, vapaa tietosanakirja: WandaVision [verkkodokumentti]. Päivitetty 26.02.2021. Saatavissa: https://fi.wikipedia.org/w/index.php?title=WandaVision&direction=next&oldid=19596458. [Viittauspäivä 27.02.2021.]

Geekkicast

Geekkicast-kanava koostuu viihde-podcasteista, joissa Severi ja Jarmo puhuvat elokuvista, sarjoista, videopeleistä ja sarjakuvista. Spoilerivaroitus niille, jotka eivät ole nähneet, pelanneet tai lukeneet julkaisuja, joista puhumme! Kolmesta podcast-sarjastamme Geekkicast ja Spesiaali keskittyvät elokuviin ja sarjoihin, joita valitaan yksi tai useampi jaksoa varten. Jaksoissa pureudutaan kulissien takana tapahtuneisiin käänteisiin, jälkivaikutuksiin julkaisun jälkeen ja omiin fiiliksiimme kyseisistä tekeleistä. Joskus teemme jotain erikoisempaa kuten vaikka kommenttiraidan. Yksi kantava teemamme on avarakatseisuus, mikä näkyy esimerkiksi siinä, että jaksoissa käsiteltävät leffat saattavat olla hyvin erilaisia keskenään. Lisäksi pyrimme aina oppimaan jotain uutta puhuessamme elokuvista/sarjoista ja jakamaan oppimaamme kuulijoille. Jos tykkäätte kuulemastanne, tutustukaa aiemmin julkaistuihin jutusteluihin ja viettäkää oikein rattoisa hetki intohimoisen viihdehöpinän parissa lukuisine aasinsiltoineen!

Aiheeseen liittyvää

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button