Podcastit

Geekkicast Spesiaali | Jakso 9 | WandaVision Jaksot 1-2

Marvel Studiosin WandaVision yhdistää klassisen sitcomin ja Marvel Cinematic Universen. Wanda Maximoff ja Vision – kaksi supervoimilla varustettua esikaupunkilaista – alkavat epäillä, että kaikki ei olekaan sitä, miltä näyttää.

Jakso 1

Wanda Maximoff ja Vision ovat juuri muuttaneet Westview’n naapurustoon vastanaineena pariskuntana, joka yrittää pitää voimansa salassa uusilta naapureiltaan. Heidän elämänsä on kuin 1950-luvun tilannekomedioissa, kaikki on mustavalkoista ja taustanaurua kuuluu myös. Kalenteriin on merkitty, että 23. elokuuta olisi heille tärkeä päivä, mutta kumpikaan heistä ei aluksi muista miksi. Wanda tutustuu naapurinsa Agnekseen, joka yrittää antaa hänelle parisuhdeneuvoja, ja alkaa epäillä kalenteriin merkityn päivän olevan hänen ja Visionin vuosipäivä. Lopulta Vision saa työpaikallaan tietää, että 23. elokuuta on päivä, jona hänen esimiehensä Arthur Hartin pitäisi vaimonsa kanssa tulla illalliselle Wandan ja Visionin luokse. Wandan väärinkäsitys on aluksi vaarassa aiheuttaa heille ongelmia. Wanda onnistuu voimiensa avulla saamaan illallisen aikaiseksi ja yrittää Visionin kanssa keksiä tekaistun tarinan siitä, että kuinka he tapasivat ja milloin menivät naimisiin. Vision tekee kuitenkin lopulta vaikutuksen pariskuntaan estettyään Hartia tukehtumasta ruokaansa. Hallituksen järjestö nimeltä S.W.O.R.D. näkee nämä tapahtumat vanhanmallisesta televisiosta ohjelmana nimeltä WandaVision.

Jakso 2

1960-luvun ympäristössä Wanda ja Vision valmistelevat taikuriesitystä osallistuakseen Westview’n ala-asteen varainkeruun kykykilpailuun. Wanda löytää ruusupensaista leluhelikopterin, joka näkyy mustavalkoisessa ympäristössä poikkeuksellisesti värillisenä ja jossa esiintyy S.W.O.R.D.:n tunnus. Hänen huomionsa kiinnittyy muualle, kun hän ja Agnes menevät muiden naisten kanssa varainkeruun suunnittelukomitean kokoukseen, jossa Wanda tutustuu Geraldineen sekä komitean puheenjohtajaan Dottie Jonesiin. Wanda ja Dottie kuulevat radiosta äänen, joka kutsuu Wandan nimeä ja yrittää kysyä kuka ”aiheuttaa tämän”. Naapurustovartion kokouksessa Vision yrittää salata sen, että on androidi. Kun hänelle tarjotaan purukumia, se aiheuttaa hänelle humalatilan, mutta Wanda varmistaa, että Vision onnistuu osassa taikatempuistaan ja saa lopulta purukumin poistettua. Dottie antaa heille kykykilpailun pääpalkinnon, hauskimmasta esityksestä. Illalla Wanda huomaa olevansa raskaana. Hän ja Vision näkevät ulkona S.W.O.R.D.:n tunnusta kantavan mehiläistarhurin nousevan ylös viemäristä. Peloissaan Wanda kelaa aikaa takaisin hetkeen ennen tarhurin ilmestymistä ja muuttaa ympäristön värilliseksi 1970-luvuksi.

Wikipedia, vapaa tietosanakirja: WandaVision [verkkodokumentti]. Päivitetty 18.01.2021. Saatavissa: https://fi.wikipedia.org/w/index.php?title=WandaVision&direction=prev&oldid=19502386. [Viittauspäivä 17.01.2021.]

Geekkicast

Geekkicast-kanava koostuu viihde-podcasteista, joissa Severi ja Jarmo puhuvat elokuvista, sarjoista, videopeleistä ja sarjakuvista. Spoilerivaroitus niille, jotka eivät ole nähneet, pelanneet tai lukeneet julkaisuja, joista puhumme! Kolmesta podcast-sarjastamme Geekkicast ja Spesiaali keskittyvät elokuviin ja sarjoihin, joita valitaan yksi tai useampi jaksoa varten. Jaksoissa pureudutaan kulissien takana tapahtuneisiin käänteisiin, jälkivaikutuksiin julkaisun jälkeen ja omiin fiiliksiimme kyseisistä tekeleistä. Joskus teemme jotain erikoisempaa kuten vaikka kommenttiraidan. Yksi kantava teemamme on avarakatseisuus, mikä näkyy esimerkiksi siinä, että jaksoissa käsiteltävät leffat saattavat olla hyvin erilaisia keskenään. Lisäksi pyrimme aina oppimaan jotain uutta puhuessamme elokuvista/sarjoista ja jakamaan oppimaamme kuulijoille. Jos tykkäätte kuulemastanne, tutustukaa aiemmin julkaistuihin jutusteluihin ja viettäkää oikein rattoisa hetki intohimoisen viihdehöpinän parissa lukuisine aasinsiltoineen!

Aiheeseen liittyvää

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button