Blogit

Batman Begins

Jälleen kerran yksi niistä leffoista, tai paremminkin leffasaagoista, jota on levyhyllyyn tullut odotettua kuin sitä kuuluisaa kuuta nousevaa. Jep, Batmanit on todellakin tullut nähtyä ennenkin, mutta tätä ennen nämä löytyivät vain Itunesta ostettuina 4k versioina, mutta jokaisena päivänä sitä on vaan odottanut tilaisuutta tämä setti jostain kokonaisuudessaan hankkia myös levyllä. Syitä yksinkertaisesti noin kaksi, äärettömän hyvä leffasaaga, jonka voi hyvin katsoa useampaankin kertaan, ja äänien osalta leffat ovat tietysti pelkkää priimaa.

Jostain syystä ylipäätään tuntuu, että järjestään Christofer Nolaniin kaikki leffat ovat sellaisia, joita voi katsoa aina uudelleen ja uudelleen. En välttämättä väitä, että olen maailman suurin Nolan fani, mutta kyllähän mä näistä leffoista vaan tunnun aina enemmän ja enemmän huomaavani tykkäävän. Eikä nämä Batmanit selvästikkään tee tässä poikkeusta. Tämäkin ensimmäinen osa on tullut nähtyä ja suurin piirtein tietää mitä tuleman pitää, mutta silti leffoista löytää aina vaan uusia ja uusia puolia. Tänään koko leffan ajan tuli vain ajateltua, että koskahan sitä ehtii katsomaan seuraavan, sillä tuo toinen osa Jokerin kanssa on näistä ehkä selkeästi kuitenkin se paras.

Ja kyllähän se tärkein eli äänet oli todellakin sen päivittämisen arvoinen juttu. Kuten aina pitää itkeä siitä, että Nolan ei tuo leffojen ääniä atmos-aikaan, mutta kyllähän nämä selkeästi on parasta 5.1 materiaalia mitä alalta löytyy. Jälleen kerran UHD-levyn voima tulee loistavasti esille ja leffan ensimmäisestä hetkestä viimeiseen on suuren suuri nautinto leffaa katsoa. Äänet ovat hyvin tarkkoja, puhe selkeää ja dynamiikkaa ei puutu mistään. Sen kaiken lisäksi kun äänet tukevat leffaa täydellisesti, niin ei tästä äänet paljon paremmaksi mene, ellei Nolan sitten jossain vaiheessa taivu Atmos-aikaan.

Lähde: Leffafriikki.com

 

Leffafriikki

Leffateatteriharrastukseen keskittyvät blogi, ei vain perinteisiä leffa-arvosteluja, vaan enemmänkin rakenteluun, ääniin, kuvaan, ja muuhunkin liittyvää asiaa!

Aiheeseen liittyvää

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vilkaise myös
Close
Back to top button