Videot

PWE: arvostelussa elokuva DYYNI!

Frank Herbertin vuoden 1965 tieteisromaaniin Dyyni perustuvan elokuvan on ohjannut ranskalaiskanadalainen Denis Villeneuve. Dyynin tarina sijoittuu Arrakis nimiselle aavikkoplaneetalle. Planeetan maaperässä on galaktisen imperiumin kallein luonnonvara eli "rohto", jota käytetään avaruusmatkailuun ja iän pidentämiseen. "Ken hallitsee rohtoa, hallitsee koko Imperiumia." ja
nyt sitä hallitsee Harkonnenin suku, jota johtaa Stellan Skarsgårdin esittämä paroni. Imperiumin keisari nimittää Arrakisin johtoon kuitenkin herttua Leto Atreidesin (Oscar Isaac), joka matkaa kotoa vesiplaneetaltansa johtamaan rohdon keruuta. Helppoa se ei ole, sillä he nopeasti huomaavat uskonnon, politiikan ja petturuuden sekoittavan suunnitelmia: vihamielinen planeetta, sen alistettu kansa (fremen) sekä Harkonnenin suku uhkaavat tuhota koko Atreidesin suvun. Pääosissa on hurja tähtikaarti: Timothée Chalametin esittämä nuori Paul Atreides ja hänen äitinsä, Rebecca Fergusonin esittämä lady Jessica, Jason Momoa (Idaho Duncan), Josh Brolin (Gurney Halleck), Zendaya (Chani), Javier Bardem (Stilgar), Charlotte Rampling (Gaius Helen Mohiam) ja Dave Bautista (Glossu Rabban).

Popcorn with Esko

Popcorn with Esko on leffoihin ja ainoa Suomessa elokuva-alaan keskittyvä podcast. Suosituinta sisältöä on ollut Finnkinon kanssa yhteistyössä teetetty Leffakulissien takana - podisarja, jossa haastateltavina elokuva-alan asiantuntijoita, elokuvantekijöitä ja ammattilaisia. Podcast on leffafaneille ja normaalien leffa-arvosteluiden lisäksi keskustellaan leffa-alan uutisista ja kehittymisestä. Haastateltavina olleet Filmikamari Oy:n toimitusjohtaja Tero Koistinen, elokuvateatteriliiton pj Aku Jaakkola, ohjaajat Dome Karukoski, Tuukka Temonen, näyttelijä/juontaja Roope Salminen, Apfi ry:n kv asioiden päällikkö Anni Wessman sekä näyttelijä Martti Suosaloa ja ohjaaja Virpi Suutari.

Aiheeseen liittyvää

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button