Podcastit

Geekkicast | Jakso 18 | Rear Window | 12 Angry Men

Rear Window

Ammattilaisvalokuvaaja L.B. "Jeff" Jefferies murtaa jalkansa samalla, kun hän ottaa kuvaa autokilpailu-tapahtumassa. Ollessaan eristyksissä New Yorkin asunnossaan hän viettää aikaa katsomalla ulos takaikkunasta ja tarkkailemalla naapureita. Hän alkaa epäillä, että mies pihan toisella puolella on saattanut murhata vaimonsa. Jeff värvää seurapiirin muotikonsulttityttöystävänsä Lisa Fremontin ja vierailevan sairaanhoitajan Stellan selvittämään lisää tapauksesta.

Col Needham. Takaikkunan (1954) juonikuvaus. IMDb, https://www.imdb.com/title/tt0047396/plotsummary?ref_=tt_stry_pl.

12 Angry Men

Puolustusasianajajan ja syyttäjän esittämiä todisteita on kuultu, joten valamiehistön on aika pakkautua valamiehistön neuvotteluhuoneeseen päättämään, että onko nuori mies syyllinen vai syytön isänsä murhasta. Helpolta vaikuttava murhatapaus muuttuukin arvoitusdekkaritarinaksi, jossa tuodaan peräkkäin esille epäilyä aiheuttavia aavistuksia, ja minidraama jokaisen valamiehistön jäsenen ennakkoluuloista ja -käsityksistä oikeudenkäyntiä, syytettyä ja toisiaan kohtaan. Tarina perustuu tv-näytelmään, jossa lähes kaikki tapahtumat sijoittuvat valamiehistön neuvotteluhuoneeseen.

pjk. Valamiehistön ratkaisun (1957) juonikuvaus. IMDb, https://www.imdb.com/title/tt0050083/plotsummary?ref_=tt_stry_pl.

Geekkicast

Geekkicast-kanava koostuu viihde-podcasteista, joissa Severi ja Jarmo puhuvat elokuvista, sarjoista, videopeleistä ja sarjakuvista. Spoilerivaroitus niille, jotka eivät ole nähneet, pelanneet tai lukeneet julkaisuja, joista puhumme! Kolmesta podcast-sarjastamme Geekkicast ja Spesiaali keskittyvät elokuviin ja sarjoihin, joita valitaan yksi tai useampi jaksoa varten. Jaksoissa pureudutaan kulissien takana tapahtuneisiin käänteisiin, jälkivaikutuksiin julkaisun jälkeen ja omiin fiiliksiimme kyseisistä tekeleistä. Joskus teemme jotain erikoisempaa kuten vaikka kommenttiraidan. Yksi kantava teemamme on avarakatseisuus, mikä näkyy esimerkiksi siinä, että jaksoissa käsiteltävät leffat saattavat olla hyvin erilaisia keskenään. Lisäksi pyrimme aina oppimaan jotain uutta puhuessamme elokuvista/sarjoista ja jakamaan oppimaamme kuulijoille. Jos tykkäätte kuulemastanne, tutustukaa aiemmin julkaistuihin jutusteluihin ja viettäkää oikein rattoisa hetki intohimoisen viihdehöpinän parissa lukuisine aasinsiltoineen!

Aiheeseen liittyvää

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button