Podcastit

Geekkicast | Jakso 15 | Necronomicon | In the Mouth of Madness

Necronomicon

Elokuva on jaettu neljään erilliseen osioon nimeltään "The Library", "The Drowned", "The Cold" ja "Whispers". "The Library"-segmentti on kehystarina, joka aloittaa ja lopettaa elokuvan.

Elokuvan kehystarinassa H.P.Lovecraft saa tietää luostarista, jossa pidetään kopiota Necronomiconista. Päästyään Necronomiconin luokse Lovecraft istuu lukemaan sitä ja kirjaa ylös lukemansa novellimuodossa.

Ensimmäinen kirjoitelma muodostuu The Drowned -novelliksi, jossa De La Poer -perheen jäsen Edward De LaPoer saapuu Ruotsista vanhalle, hylätylle perhehotellille, jonka hän on perinyt. Rapistuneella hotellilla on synkkä historia, ja kaiken kukkuraksi sen alla asustaa jättimäinen, yksisilmäinen lonkerohirviö.

The Cold –tarinassa toimittaja Dale Porkel suhtautuu epäilevästi outoon sarjaan murhia Bostonissa viime vuosikymmenien aikana. Hän haastattelee paikallista naista murhiin liittyen ja paljastuu, että kyseinen nainen on yksi osallisista murhaketjussa kuten myös edesmennyt lääkäri, joka aikanaan oppi huijaamaan kuolemaa.

Whispers-tarinassa kaksi Philadelphian poliisilaitoksen poliisia, parisuhteessa olevat Paul ja Sarah, jahtaavat epäiltyä nimeltään Butcher. Jahdin jälkeen Paul katoaa, minkä myötä Sarah päätyy etsimään häntä katakombeihin, joissa omituinen tapahtumasarja huipentuu siihen, että Sarahista tulee hirviölepakoiden ruokaa.

Kun kolmas tarina päättyy, apotti tulee tapaamaan Lovecraftia. Apotti paljastaa, ettei hän ole ihminen, kun hän alkaa venyttää vartaloaan päästäkseen Lovecraftin luokse. Huoneeseen ilmestyy myös hirviö, jonka Lovecraft päihittää miekalla, ja tämän jälkeen apotti imeytyy toiseen ulottuvuuteen. Kuumottavan tilanteen jälkeen Lovecraft pakenee taksille ja käskee sitä lähtemään pois paikalta.

Wikipedia, vapaa tietosanakirja: Necronomicon (film) [verkkodokumentti]. Päivitetty 21.01.2021. Saatavissa: https://en.wikipedia.org/w/index.php?title=Necronomicon_(film)&oldid=1003481820. [Viittauspäivä 21.03.2021.]

In the Mouth of Madness

Kustantaja Jackson Harglow palkkaa tehokkaan, mutta skeptisen freelance-vakuutustutkijan John Trentin selvittämään, missä kuuluisa kirjailija Sutter Cane saattaa olla. Kirjoitettuaan sarjan kauhu-genren bestsellereitä, jotka vaikuttavat lukijoiden järkeen sekä aiheuttavat heissä hämmennystä, muistin menetystä ja paranoiaa, Sutter on yksinkertaisesti kadonnut uuden romaaninsa, "Horror in Hobb’s End", julkaisun lähestyessä. Hänen ahdistuneet faninsa päätyvät joukkohysteriaan odottaessaan uutta julkaisua, ja John uskoo, että hänen katoamisensa on markkinointistrategia. John seuraa vaistoaan ja matkustaa Canen editorin Linda Stylesin kanssa New Hampshireen etsimään näennäisesti kuvitteellista kaupunkia, Hobb’s Endiä. Yöllä ajaessaan kaksikko saapuu Hobb’s Endiin, ja John saa selville, että Sutter Cane on vapauttanut vahvan pahan voiman salaperäisen kaupungin mustassa kirkossa, ja hänen vääristynyt mielikuvituksensa muuttaa hänen romaanejaan lukevien todellisuutta ja aistimuksia.

Claudio Carvalho. In the Mouth of Madnessin juonikuvaus. IMDb, https://www.imdb.com/title/tt0113409/plotsummary?ref_=tt_stry_pl.

Kimin YouTube-kanava: www.youtube.com/user/KimSjopi
Kimin Letterboxd-tili: letterboxd.com/kimsjopi/

Geekkicast

Geekkicast-kanava koostuu viihde-podcasteista, joissa Severi ja Jarmo puhuvat elokuvista, sarjoista, videopeleistä ja sarjakuvista. Spoilerivaroitus niille, jotka eivät ole nähneet, pelanneet tai lukeneet julkaisuja, joista puhumme! Kolmesta podcast-sarjastamme Geekkicast ja Spesiaali keskittyvät elokuviin ja sarjoihin, joita valitaan yksi tai useampi jaksoa varten. Jaksoissa pureudutaan kulissien takana tapahtuneisiin käänteisiin, jälkivaikutuksiin julkaisun jälkeen ja omiin fiiliksiimme kyseisistä tekeleistä. Joskus teemme jotain erikoisempaa kuten vaikka kommenttiraidan. Yksi kantava teemamme on avarakatseisuus, mikä näkyy esimerkiksi siinä, että jaksoissa käsiteltävät leffat saattavat olla hyvin erilaisia keskenään. Lisäksi pyrimme aina oppimaan jotain uutta puhuessamme elokuvista/sarjoista ja jakamaan oppimaamme kuulijoille. Jos tykkäätte kuulemastanne, tutustukaa aiemmin julkaistuihin jutusteluihin ja viettäkää oikein rattoisa hetki intohimoisen viihdehöpinän parissa lukuisine aasinsiltoineen!

Aiheeseen liittyvää

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button