Podcastit

Geekkicast | Jakso 78 | Ghost in the Shell

Uusi Geekkicast on taas täällä!

Käsittelyssämme on tällä kertaa Ghost in the Shell -elokuva vuodelta 1995. Kyseessä on leffa, jota pidetään usein yhtenä parhaimpana anime-elokuvana kuten myös yhtenä parhaimpana scifi-elokuvana. Tämä teos on kestänyt todella hyvin aikaa. ja siinä on monia mielenkiintoisia elementtejä teknisestä toteutuksesta kiehtovaan tunnelmaan ja myöhemmin vakiintuneisiin kyberpunk-piirteisiin. Siinä on kuitenkin myös eroavaisuuksia, kun lähdetään vertailemaan Mamoru Oshiin ratkaisuja alkuperäiseen mangaan. Käsittelemme itse leffan lisäksi näitä eroja ja vähän myös muita adaptaatioita, joita Ghost in the Shellistä on tehty.

Ghost in the Shellin juonitiivistelmä: 12:59

Juonitiivistelmän lähde
Wikipedia: Wikipedia: https://fi.wikipedia.org/w/index.php?title=Ghost_in_the_Shell_%E2%80%93_aave%C3%A4%C3%A4ni&oldid=21414087

Geekkicast Tunnari: Jaakko Castrén

SARJISSILMÄYS | #4 | 90-luvun ikoninen kyberpunk-manga: https://www.youtube.com/watch?v=UMliWCCH9Y8&t=1643s

Geekkicast

Geekkicast-kanava koostuu viihde-podcasteista, joissa Severi ja Jarmo puhuvat elokuvista, sarjoista, videopeleistä ja sarjakuvista. Spoilerivaroitus niille, jotka eivät ole nähneet, pelanneet tai lukeneet julkaisuja, joista puhumme! Kolmesta podcast-sarjastamme Geekkicast ja Spesiaali keskittyvät elokuviin ja sarjoihin, joita valitaan yksi tai useampi jaksoa varten. Jaksoissa pureudutaan kulissien takana tapahtuneisiin käänteisiin, jälkivaikutuksiin julkaisun jälkeen ja omiin fiiliksiimme kyseisistä tekeleistä. Joskus teemme jotain erikoisempaa kuten vaikka kommenttiraidan. Yksi kantava teemamme on avarakatseisuus, mikä näkyy esimerkiksi siinä, että jaksoissa käsiteltävät leffat saattavat olla hyvin erilaisia keskenään. Lisäksi pyrimme aina oppimaan jotain uutta puhuessamme elokuvista/sarjoista ja jakamaan oppimaamme kuulijoille. Jos tykkäätte kuulemastanne, tutustukaa aiemmin julkaistuihin jutusteluihin ja viettäkää oikein rattoisa hetki intohimoisen viihdehöpinän parissa lukuisine aasinsiltoineen!

Aiheeseen liittyvää

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button